Niekdajšia superstaristka sa po dlhej dobe opäť hlási o slovo. Tentokrát naozaj dramaticky, a to vraždou v New Yorku. Ide o videoklip k novému singlu Never Had, na ktorom spolupracovala s tímom na čele so Celeste Buckingham. V novinke mladá speváčka dokonca rapuje.

Krátke singlové ticho preťala česká speváčka so zamatovým hlasom videoklipom Never Had. Keďže sa na ňom pracovalo už od roku 2013, je o to vzácnejším prírastkom do jej diskografie. Monika Bagárová sa totiž posledné dva roky popri hudbe venovala predovšetkým štúdiu na strednej škole, ktoré má oproti rovesníkom posunuté práve kvôli speváckej kariére.

Prostredníctvom nového singla a videoklipu robí symbolicky čiaru za predchádzajúcou kapitolou a otvára dvere novému životu v zahraničí a novej ére vo svojej kariére. Už teraz pracuje na ďalšom singli i videoklipe. Zároveň pripravuje premiéru spoločného dueta s českým speváckym kolegom Ezym, ktorý vystupuje so svojou kapelou EzyWay.

Novinka z pera Celeste Buckingham

Ako informuje speváčkina manažérka Martina Garassyová, skladbu Never Had pre Moniku napísala Celeste Buckingham. Hudby a aranžmánov sa ujala dvojica Martin "Maxo" ŠrámekAndrej Hruška z bratislavského štúdia Littlebeat. Meno odborníka svieti v titulkoch videoklipu aj v kolónke "styling" – konkrétne Lukáš Macháček, ktorá je Monikiným dvorným stylistom a návrhárom. Vo videoklipe si obliekla červené šaty z jeho kolekcie, ktoré žiaria v záverečnej scéne medzi typickými žltými taxíkmi na Times Square.   

Ďalší ostrieľaný člen do tímu pribudol v okamihu, keď Monika hľadala režiséra videoklipu - je ním jeden z najvyhľadávanejších režisérov hudobných videoklipov na Slovensku a v Čechách, Michal "Kunes" Kováč. Mladá R&B speváčka, ktorá už niekoľko mesiacov striedavo žije v USA a v Českej republike, sa rozhodla pre natáčanie v New Yorku a s Kunesom sa prvýkrát stretla až na pľaci. Jednotlivé scény natáčali na Manhattane a tiež v Brooklyne - v umeleckej a momentálne trendy štvrti Williamsburg.

Bez newyorského klišé

Zadanie pre režiséra bolo jasné: "Keďže sme sa chceli vyhnúť klišé o krásach New Yorku, rozhodli sme sa ísť do príbehu. Režisér mal jasnú predstavu o detektívke a mne sa tá myšlienka zapáčila. Ide o metaforu a nadsázku, motív lásky a zrady. V príbehu som obvinená z vraždy svojho priateľa. Je to krvák!" spomína s úsmevom na nakrúcanie plné umelej krvi 20-ročná speváčka.

"Ideou videoklipu a textu piesne je, že ak sa človeku rozpadne vzťah, trápi sa a má pocit, že je to jeho vina, hľadá chybu v sebe. Nakoniec však často zistí, že za tým môže byť aj niečo celkom iné - zrada a kalkul. Pointa je 'Never ever' (nikdy viac, pozn. red.) a skladba je venovaná najmä všetkým, ktorí sa niekedy v niekom sklamali," dodáva Monika k pointe príbehu.

"Skúsenosť s výrobou klipov na inej než domácej pôde mám a väčšinou je to veľmi náročné. Ani v tomto prípade to nebolo inak, keďže som napísal scenár na príbehový klip a nie imidžovku. Pre európskeho filmára je v New Yorku všetko fotogenické, no chcel som sa vyhnúť klišé newyorským scenériám. Beh v šatách po strede cesty na Times Square som si ale odpustiť nemohol. A rozhodne to nebol môj posledný klip z USA," dopĺňa speváčku režisér Kunes.


Informácie Hudba.sk poskytla Adriana Čahojová zo Soul For Show.

Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Monika Bagárová