Už teraz je jasné, že aj tento rok bude budapeštiansky Sziget patriť medzi festivaly s najsilnejším lineupom. K už známym menám ako Muse, David Guetta, The Lumineers, Chvrches, Sigur Rós, M83, Years & Years, The Last Shadow Puppets či Róisín Murphy dnes pribudli ďalšie hviezdy aj zaujímaví nováčikovia.

Festival, ktorý za uplynulý ročník v ankete European Festival Awards získal cenu za najlepší hudobný program, na túto cenu ašpiruje aj tento rok. Novými menami v programe sú popová hitmakerka Sia, úspešný projekt bývalého člena kapely Oasis Noel Gallagher's High Flying Birds, mladý britský pesničkársky fenomén Jake Bugg, mexická rap-rocková hviezda Molotov, či jedno z najzaujímavejších mien súčasného hip-hopu Travis Scott.

Z Kanady na festival pricestujú Crystal Castles so svojou experimentálnou elektronikou aj ich dubstepový krajan Jeff Abel alias Excision. Silné zastúpenie elektronickej hudby podporia aj UNKLEWilkinson, Tourist a holandský DJ Dyro. Z Francúzska príde speváčka Jain, z Nórska Aurora a z Belgicka elektropopová kapela Oscar and the Wolf

Najväčší stredoeurópsky festival pravidelne navštevujú fanúšikovia z viac ako 90 krajín sveta, pre ktorých je pripravený pestrý a zábavný program na celých sedem dní. Tento rok sa Szigeťania stretnú na zelenom ostrove v centre Budapešti od stredy 10. augusta do stredy 17. augusta. Okrem skvelých koncertov aj tento rok organizátori pre fanúšikov pripravujú veľké množstvo prekvapení v znamení "ducha Szigetu" - Ostrova slobody - vrátane naozaj pestrého a neobyčajného nehudobného programu. Sziget sa stane centrom umenia, divadla, tanca či cirkusu.


Zatiaľ potvrdení interpreti Sziget festivalu 2016:

Aurora
Bastille
Bloc Party
Bring Me The Horizon
Bullet For My Valentine
Crystal Castles
Chvrches
Datsik
David Guetta
Dyro
Excision
JAIN
Jake Bugg
Jess Glynne
John Newman 
K.I.Z.
Kodaline 
Kovacs
M83
MØ 
Molotov
Muse
Naughty Boy
Nicky Romero
Noel Gallagher´s High Flying Birds
Oscar and the Wolf
Parkway Drive
Parov Stelar
Queer Jane (SK)
Rico & Sticks 
Róisín Murphy
Sia 
Sigur Rós
Sum 41
The Last Shadow Puppets
The Lumineers
The Neighborhood
Tourist
Travis Scott
Unkle (live)
Wilkinson (live)
Years & Years

Informácie pre Hudba.sk poskytla Silvia Turnerová, PR manažérka festivalu Sziget 2016. Všetky potrebné informácie v slovenčine nájdete na webe www.szigetfestival.sk.

Súvisiaci interpreti: Noel Gallagher's High Flying Birds, Sia