Tímy Rytmusa a Josefa "Pepu" Vojteka majú za sebou svoje prvé finálové vystúpenia, po ktorých v talentovej šou Hlas Česko Slovenska skončili svoje účinkovanie dvaja súťažiaci. Ich mená sa diváci, ktorí mohli spevákov a speváčky pred vypadnutím "ochrániť" svojimi SMS hlasmi, dozvedeli v pondelok večer.

Kým nedeľný prvý priamy prenos Hlasu Česko Slovenska sa niesol v príjemnej atmosfére, pondelkové rozhodnutie malo odlišný charakter. Z tvárí súťažiacich sa dala ľahko vyčítať nervozita a zároveň nádej či viera vo svoj postup. Dve "miestenky" do ďalšieho kola v každom tíme zabezpečili hlasy divákov, o dvoch postupujúcich rozhodol kouč a zvyšní dvaja sa o posledné postupové miesto pobili v súboji.

Prvý tím, ktorý sa vo svojom šesťčlennom zložení postavil na pódium a napäto čakal na výsledky bol tím Pepu Vojteka. Z postupu sa podľa očakávaní tešila Barbora Švidraňová, ktorá získala veľkú divácku podporu a ktorej výkon aj koučovia označili za najlepší z celého tímu. Vďaka divákom a koučovi postúpili aj Daniel Mrozek, Markéta Poulíčková a Jakub Pohle.

Veroniku Vrublovú a Kristínu Zakuciovú poslal Vojtek do záverečného súboja, ktorý mu pomohol k finálnemu rozhodnutiu: "Nebol som až do tejto chvíle rozhodnutý. Chcem si nechať v tíme Kristínu Zakuciovú." Ako prvá z finalistiek tak súťaž opustila Vrublová. 

Rovnako napínavý priebeh zakúsili aj členovia Rytmusovho tímu, z ktorého automaticky a celkom očakávane postúpili favoritky divákov aj koučov Anna Veselovská a Nikoleta Spalasová. Samotný Rytmus posunul ďalej i Juraja Zaujeca a Adama Koubka.

Vo vyraďovacom súboji zo všetkých síl zabojovali o svoje zotrvanie v súťaži Michal Chrenko a Kristýna Daňhelová. Po odspievaní oboch skladieb povedal svoj verdikt i Rytmus: "Je to pre mňa veľmi ťažké, pretože obidvaja spievate špičkovo. Rozhodujú minimálne veci. Ten, kto má viacej plusov, je pre mňa Kristína Daňhelová."

V nedeľu 15. apríla sa na finálovom pódiu predvedú ďalší dvanásti súťažiaci - zverenci Dary Rolins a Michala Davida. To, s ktorými členmi svojich tímov sa títo koučovia rozlúčia, sa televízni diváci dozvedia opäť v pondelkovom rozhodnutí.

Barbora Švidraňová - Rolling in the Deep (Hlas Česko Slovenska 2012, 1. finále)

Anna Veselovská - Jar of Hearts (Hlas Česko Slovenska 2012, 1. finále)

Autorka: Miroslava Kuracinová
Foto: Hlascs.markiza.sk