V rámci bratislavskej koncertnej série After Hours zahrajú 19. apríla v priestoroch Batelieru austrálski post-rockeri Sleepmakeswaves. Na Slovensku sa zastavia v rámci európskeho turné, ktoré nadväzuje na ich nedávne koncerty na slávnom americkom festivale SXSW. Okrem nich vystúpi i Pjoniho audio-vizuálny projekt Lowii a ďalší reprezentant vydavateľstva Exitab - košický producent Dead Janitor.

Sleepmakeswaves hrajú autentický post-rock so zvukovými presahmi od elektroniky cez ambient, až k hlukovým stenám. Na scéne pôsobia od roku 2006 a svoje skladby charakterizujú ako lovesongy o delayových pedáloch. Rodáci zo Sydney sa do povedomia dostali splitom s Tangled Thoughts of Leaving a pozíciu sľubného mena na scéne potvrdili debutom ...And So We Destroyed Everything.

Sleepmakeswaves - live @ Peats Ridge

Český producent Floex sa vyjadril, že koncertným vrcholom minulého roka preňho nebol ani Tim Hecker ani Kangding Ray, ale Lowii - bratislavský audio-vizuálny projekt hudobníka Jonatána Pastirčáka, výtvarníčky Kataríny Sido a Igora Rjabinina. O afterparty sa svojím mimožánrovým setom postará košický producent Dead Janitor, ktorý začiatkom roka pod Exitabom vydal svoju novinku The Pigeon Superstition.

Dead Janitor - Clockwork

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Filip Drábek z vydavateľstva Exitab.