Vydavateľstvo Roadrunner Records oznámilo vydanie dlho očakávaného nového albumu legendárnej kapely Dream Theater s názvom Dream Theater. Je to prvá rovnomenná nahrávka skupiny nominovanej na cenu Grammy v ich 30 ročnej kariére.

Album Dream Theater, ktorý vyjde 24. septembra tohto roku, skupina nahrala v štúdiu Cove City Sound Studios v New Yorku, pričom pod produkciu sa podpísal gitarista John Petrucci. Ten skupinu spoluzakladal. Technickú stránku mal na starosti známy štúdiový fachman  Richard Chycki (Aerosmith, Rush). Album otvára celkom novú kapitolu pre skupinu, ktorá sa nikdy nebála experimentovať, a zároveň je prvým, ktorý napísali a nahrali s bubeníkom Mikom Manginim. Ten sa so skupinou a ich kreatívnym procesom zžil okamžite od samého začiatku.  

„Každý nový album vidím ako možnosť začať so všetkým nanovo“, hovorí J. Petrucci. „Môžeme buď stavať a zdokonaľovať to, čo sme vyvinuli počas dlhých rokov alebo skúsime celkom nový priestor. Toto je prvý rovnomenný album, ktorý sme kedy vydali a neviem o ničom, čo by presnejšie vyjadrilo hudobnú a tvorivú identitu silnejšie, než fakt, že sme ho pomenovali práve tak. Naplno sme preskúmali všetky časti, ktoré z nás robia jedinečnú kapelu, od epických a intenzívnych až po atmosférické a cinematické. Sme z albumu Dream Theater nadšení a nevieme sa dočkať, kedy si ho vypočujú úplne všetci.“  

Nahrávka nadväzuje na vysoko cenený album z roku 2011 A Dramatic Turn Of Events. Pieseň On The Backs Of Angels, vyniesla skupine ich celkom prvú nomináciu na cenu Grammy (kategória  Best Hard Rock/Metal Performance), pričom samotný album patrí k najúspešnejším z dielne skupiny. V 14. krajinách debutoval v Top 10, vrátane dôležitého rebríčka Billboard 200.  


Špeciálna verzia albumu obsahovala aj 60 minútový film The Spirit Carries On, ktorý dokumentoval konkurz na post bubeníka skupiny. Nakoniec toto miesto získal talentovaný M. Mangini. Vzápätí po vydaní nasledovalo fantastické celosvetové turné, ktoré trvalo 15 mesiacov a vypredalo koncerty vo viac než 35 krajinách od Severnej Ameriky, cez Európu, Áziu, až po Strednú a Južnú Ameriku.     

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Zuzana Štelbaská z Forza Music.

Súvisiaci interpreti: Dream Theater