O staromestskom ženskom komornom zbore Les Sirènes pod dirigentskou taktovkou mladého ambiciózneho zbormajstra Lukáša Kunsta ste už možno čítali, počuli alebo ste priamo zažili ich energiou nabité a nápadité koncerty, či už klasickej alebo modernej hudby. V roku 2023 už stihli odspievať niekoľko koncertov a pripravujú ďalšie.

Les Sirènes privítali rok 2023 na začiatku januára v Pisztoryho paláci novoročnou muzikálovou šou so živou kapelou House band of Les Sirènes. V marci prišli v prekrásnej Moyzesovej sieni s netradičným divadelným spracovaním koncertu G. B. Pergolesiho Stabat Mater v spolupráci so skvelým Hilaris Chamber Orchestra v réžii herečky Renáty "Rei" Ryníkovej, kde bol okrem hudby prítomný aj umelecký prednes, tanec a divadlo symbolizmu.

Veľkú noc zase uzatvorili úžasným prevedením Faurého Requiem v Klariskách, kde sa ako sólisti predstavili barytonista Pavol Kubáň (sólista opery Národného divadla v Prahe) a sopranistka Dominika Hanko.

Les Sirènes Zdroj: PR
Čerstvý úspech na medzinárodnej súťaži a výročný koncert

Celý mesiac máj sa Les Sirènes venovali príprave na medzinárodnú súťaž speváckych zborov Svátky písní, ktorá sa konala na začiatku júna v Olomouci. Ich svedomitá drina sa odrazila v podobe až dvoch zlatých medailí, ktoré si Sirény v sobotu 3. júna priviezli z Českej republiky, a to v kategóriách: Populárna hudba a Komorné zbory.

Úspešnú prvú polovicu roka a svoje 5. narodeniny oslávi zbor spolu s fanúšikmi na veľkolepom výročnom koncerte. Na sobotu 24. júna si pripravili špeciálny program so zaujímavými hosťami. Koncert sa uskutoční o 19:00 v koncertnej sieni Klarisiek.

Ako sólistov si budete môcť vypočuť Sisu Sklovskú, ktorá už v minulosti so zborom koncertovala. Za mužov sa sólovo predstaví muzikálový herec a spevák Dávid Árva a opäť budete počuť už pravidelného sólistu Sirén Pavla Kubáňa z opery Národného divadla v Prahe. Z hudobníkov sa na pódiu ocitne sláčikové trio z dobre známeho The Ladies Ensemble a domáca kapela zboru House band of Les Sirènes.

Zaznie pestrý výber z repertoáru Sirén od klasiky, cez ľudové spevy, trávnice, pop, rock, jazz, muzikálové hitovky či gospel. Okrem toho sľubujú aj prekvapenie, ktoré sa dozviete až priamo na koncerte.

Vstupenky: Predpredaj.sk

Zdroj: PR článok (Hudba.sk)