Už len pol druha týždňa zostáva do okamihu, kedy otvorí po šiestykrát svoje brány letný "jazerný" festival Open Jazz Fest. Festival sa koná v tesnom susedstve pláže, v prírodnom kaskádovitom amfiteátri na brehu jazera Zelená voda pri Novom Meste nad Váhom, tak na polceste medzi Bratislavou a Žilinou.

Jediný slovenský jazzový open air festival sa uskutoční 19. a 20. júla (piatok a sobota) so začiatkom o 19:00. Ambíciou podujatia je opäť ponúknuť a predstaviť divákom čo najširší záber jazzovej hudby v interpretácii, a vďaka spoločným projektom aj kooperácii svetových a domácich špičkových hudobníkov. Dramaturgia tohto ročníka to len potvrdzuje – vystúpi dovedna 8 kapiel (40 hudobníkov) z 13 krajín sveta a na svoje si prídu milovníci tradičného jazzu, electroswingu, new music, autorského progresívneho jazzu, fusion aj funku.

Lístky na Open Jazz Fest 2013:  Predpredaj.sk


Festival je vďaka svojej pestrosti miestom stretávania sa rôznych generácií -  zrelých poslucháčov v pokročilejšom veku, ale aj veľkého množstva mladých ľudí. "So zadosťučinením vnímame, že festival má už napriek mladej histórii svoju fanúšikovskú základňu, ktorá nie je nijako vekovo ohraničená. Motivuje nás predstava, že spolu s naším publikom môžeme zrieť a starnúť pri skvelej hudbe," konštatuje Marian Pavlovič, dramaturg festivalu. 

"Diváci sa nemusia obávať ani vrtochov počasia, keďže dominantná časť amfiteátra je zastrešená. Aj zo skúsenosti minulých rokov vieme, že aj keď sem tam nejaká kvapka spadla, horúce groovy z pódia tesne nad hladinou to vždy vykompenzovali. 'Hudobné vysokovoltaické dynamá' v podobe doyenov jazzfunku Paula Jacksona, Pee Wee Ellisa, či groovy hammond organistu Raphaela Wressniga (čerstvo nominovaného na titul najlepší organista sveta v magazíne Down Beat) zaručujú, že na Zelenej vode nezostane jediná nitka na divákoch suchá a nemusí to byť dažďom... Podľa dlhodobej predpovede má byť na budúci víkend teplo a slnečno," dodávajú organizátori. 

Lístky na festival sú dostupné prostredníctvom služby Predpredaj.sk. V predpredaji sú permanentky za cenu 20 eur, na mieste budú stáť 28 eur. Deti do 12 rokov a ZŤP majú na festival vstup zdarma. Pre záujem divákov sa organizátori rozhodli opätovne zaradiť do predaja aj jednodňové lístky v cene 15 eur. 

Lineup Open Jazz Festu 2013:

Piatok, 19. júla
Danijel Cacija Quintet  (HR, SK, FIN, H, UKR)               
NBS trio feat. Scott Hamilton (SK, USA)  
TUTU & Michal Žáček feat. Teresa Polk (CZ, SK, USA)  
Raphael Wressnig & The Big Boogaloo Hornz (A)

Sobota, 20. júla
Marta Kroll (PL)
Tingvall Trio (D)  
Moonlight Breakfast (RO) 
Paul Jackson Trio feat. Pee Wee Ellis (USA)

Redakciu Hudba.sk informoval PR manažér festivalu Matej Šálek. Viac na www.openjazzfest.sk.