Skupina Saténové ruky sa po roku svojej existencie udomácnila na slovenskej hudobnej scéne. Zásluhu na tom má hlavne množstvo odohraných koncertov (naposledy v akustickej podobe v stane Literárneho klubu na Pohode) a prvý singel Príbor, ktorý sa dostal aj do denného vysielania Rádia_FM.

Povzbudení doterajšími úspechmi sa členovia Saténových rúk poponáhľali s vydaním druhého singla. Má názov Po anglicky, autormi hudby sú KaskoVlado Janček, ktorý napísal aj text. V novej pesničke cítiť vplyv britskej gitarovej scény, po textovej stránke ide o klasický love song.

Saténové ruky - Po anglicky

Napriek tomu, že na bubeníckom poste hráva v Saténových rukách Toni Granko, bicie v novom singli nahral trenčiansky bubeník Matúš Homola, ktorý stojí aj za finálnou zvukovou podobou nahrávky. "B-stranu" nového singla tvorí garážovo-psychedelický remix Vlada Ďurajku z projektu Autumnist (po novom bez The), ktorého so Saténovými rukami spája práve Homola.

Saténové ruky - Po anglicky (Autumnist remix)

Okrem nového singla majú Saténové ruky pred sebou asi najvyťaženejší koncertný mesiac – už dnes (9.8.) hrajú na letnej umeleckej dielni Letavy pri Kokave nad Rimavicou, 12. augusta na festivale Štyri živly v Banskej Štiavnici, posledný augustový týždeň sa predstavia v rámci divadelnej prehliadky Scénická žatva v Martine a 30. augusta zahrajú v bratislavskom Nu Spirit Bare reprízu svojho akustického programu z festivalu Pohoda.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytli členovia kapely Saténové ruky. Viac na www.facebook.com/satenoveruky.

Súvisiaci interpreti: Saténové ruky