Po vydaní nového album That's Why God Made The Radio uvedie legendárna surf-rocková partia The Beach Boys na trh aj kompiláciu Greatest Hits, ktorá bude obsahovať najväčšie hity tejto formácie.

Vydanie výberovky je súčasťou osláv 50. výročia, ktoré si The Beach Boys tento rok pripomínajú. Okrem toho plánuje kapela vydať dvanásť najdôležitejších albumov v remastrovaných verziách a následne vyraziť na turné, v rámci ktorého odohrá viac ako 50 koncertov.

Kompiláciu Greatest Hits budú The Beach Boys ponúkať v dvoch verziách. Štandardná bude obsahovať 19 skladieb, zatiaľ čo luxusnejšie vydanie označené ako Greatest Hits: 50 Big Ones bude dvojdiskové a poteší celou 50-kou skladieb spoločne s novinkou Isn't It Time.  

The Beach Boys - Isn't It Time

The Beach Boys sa preslávili piesňami ako Surfin' USA, Good Vibration alebo Kokomo. V 60. rokoch, keď boli označovaní za jediného amerického konkurenta The Beatles, spoludefinovali štýl nazvaný surf-rock či West Coast surf-pop, pre ktorý sú príznačné silné harmónie a viachlasové vokály. V roku 1988 boli uvedení do rock'n'rollovej siene slávy.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Renáta Tomášová z EMI Slovak Republic.

Súvisiaci interpreti: Beach Boys