Anglická kapela Suede vydá 22. januára album Night Thoughts. Novinka, na ktorej sa podieľal producent a častý spolupracovník skupiny Ed Buller, bude obsahovať dvanásť skladieb. Štúdiovku nahrávali v Londýne a Bruseli.

Formácia k Night Thoughts pripravila aj rovnomenný film, ktorý spolu s albumom predstavia 13. a 14. novembra v londýnskom Roundhouse. O réžiu snímky sa postaral Roger Sargent.

"Suede a mne sa počas tých rokov niekoľkokrát skrížili cesty. Dostal som sa na ich šou na Glastonbury v roku 1993, aby som získal fotky pre NME. Teraz ma požiadali priamo, aby som spravil nejaké fotografie pre ich aktuálny album a aby som vybral myšlienku pre tento film. Naozaj som nemal ani poňatia, čo chceli alebo očakávali, takže som sa to snažil napísať čo najmenej duchaprítomne. Nahrávka sa zaoberá viacerými známymi témami - život, smrť, láska, nenávisť a zúfalstvo; zobrazené témy ukazujú štúdiu toho, ako zasahujú do ľudskej duše," vyjadril sa fotograf a režisér.

Film uvedú na trh aj na DVD a bude súčasťou deluxe edície albumu Night Thoughts a tiež špeciálneho zberateľského vydania, ktoré bude obsahovať aj 44-stranovú knihu. Nahrávka pritom vyjde aj ako dvojvinyl. Kapela už zverejnila trailer filmu.


Tracklist albumu Suede - Night Thoughts:
 
1. When You Are Young 
2. Outsiders 
3. No Tomorrow 
4. Pale Snow 
5. I Don't Know How To Reach You 
6. What I'm Trying To Tell You 
7. Tightrope 
8. Learning To Be 
9. Like Kids 
10. I Can't Give Her What She Wants 
11. When You Were Young 
12. The Fur & The Feathers 

Suede sa objavili na hudobnej scéne v roku 1989. Prvý, eponymný album uviedli na trh v marci 1993 a získali zaň prestížnu Mercury Prize. Nasledovali štúdiovky Dog Man Star (1994), Coming Up (1996), Head Music (1999) a A New Morning (2002). V novembri 2003 skupina ohlásila ukončenie činnosti, no v roku 2010 sa vrátili na scénu a predvlani v marci vydali album Bloodsports. V súčasnosti pôsobia v zložení Brett Anderson (spev), Mat Osman (basgitara), Simon Gilbert (bicie), Richard Oakes (gitara, klávesy) a Neil Codling (klávesy, gitara).

Zdroj: SITA (Suede.com, NME.com)
Foto: Facebook.com/suede

Súvisiaci interpreti: Suede