Tohtoročné zimné vydanie festivalu Uprising sa bude niesť najmä v znamení ragga-junglu a dubstepu. Po legende menom General Levy v programe pribudol ďalší junglový priekopník Congo Natty. O náklad reggae, dubu a dubstepu sa postarajú Mungo's Hi-Fi a nebudú chýbať ani vokalistky Nãnci & Phoebe a už skôr potvrdená Soom T.

Congo Natty, alebo inak Rebel MC, si svoju slovenskú premiéru úspešne odbyl minulý rok na letnom Uprisingu a kvôli enormnému záujmu sa v plnej sile vracia na miesto činu. Rebel je totiž svetovo najvýraznejšia postava ragga-jungle hudby a jeho tvorba sa už dávno stala klasikou svojho žánru. V Anglicku dnes nastáva druhý boom jungle music a Congo Natty je tak opäť na výslní, s niekoľkými novými hitmi.

Spolu s ním prichádza aj pôvabné ženské duo a undergroundová senzácia Nãnci & Phoebe. Tie majú aktuálne vonku svoj prvý oficiálny singel Notorious, ktorý nahrali práve so Congo Nattym. Nãnci spolu s Tenor Flyom a Daddy Freddym hosťuje aj v jeho skladbe Get Ready, ktorá je hraná v prime time na MTVBase a na Radiu 1 v reláciach Annie Mac, Davida Rodigana a Mista Jama.   

Nãnci and Phoebe feat. Congo Natty - Notorious

Popri energickej ragga-jungle formácii vystúpia aj škótski reggae producenti a chýrny soundsystém Mungo’s Hi Fi. Tí patria k neodmysliteľným stáliciam väčšiny veľkých európskych festivalov, ako aj letného Uprisingu, kde majú svoj vlastný stage.

Okrem ich fenomenálneho soundsystému však treba vyzdvihnúť aj skvelé produkcie a remixy, ktoré vydávajú cez svoje dve vydavateľstvá (Scotch Bonnet; Scrub a Dub). Skladby Mungo's Hi-Fi sú charakteristické hlbokými basami a zmesou 80's reggae a dubstepu. Na Uprising Winter Edition zahrajú okrem svojho setu aj spolu so Soom T a Generalom Levym. Fanúšikovia sa tak majú na čo tešiť.

Mungo's Hi-Fi feat. Mr. Williams - Computer Age

Nabitý program Uprising Winter Edition si môžete vychutnať 14. decembra v bratislavskom Ateléri Babylon. Lístky sa predávajú v cene 20 eur a rýchlo sa míňajú.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Silvia Turnerová, PR manažérka Uprisingu. Viac na http://www.uprising.sk a http://www.fb.com/uprisingreggaefestival.