Slovenská huslistka Victoria Linnen si na záver roka ako poďakovanie pre svojich fanúšikov pripravila špeciálny hudobný darček – videoklip ku coververzii piesne You raise me up od speváka Josha Grobana. Spolupracovala na nej s pianistom Petrom Zbrankom, ktorý nahral klavírny podklad, a s detským speváckym zborom žiakov Súkromnej základnej školy v Sabinove.

Victoria Linnen a Peter Zbranek v minulosti spolupracovali na prerábkach troch piesní skupiny Coldplay či na inštrumentálnej verzii skladby Páslo dievča pávy. Réžie videoklipu ku coveru You raise me up sa ujal fotograf a kameraman Raymond Petrik. "Klip You raise me up vznikol vďaka ľuďom, ktorí tvoria srdcom. Je až neuveriteľné, že projekt, kde by na realizáciu bolo potrebných niekoľko tisíc eur, vytvorili všetci nezištne, s láskou, bez nároku na honorár," hovorí s vďačnosťou Victoria Linnen.

"Či už išlo o priestory kaštieľa Petrovany, kde sa celý videoklip natáčal, prípravy klavírneho podkladu, nahrávanie hudby v bREC. studio, cez réžiu a tvorbu videoklipu, backstage fotografie, vizážistku, kaderníčku, autobusovú spoločnosť, ktorá zabezpečila dopravu detí, až po prípravu speváckeho zboru žiakov Súkromnej ZŠ v Sabinove pod vedením mojej mamky. Som každý deň vďačná za to, že mám okolo seba tak kreatívnych a srdečných ľudí – priateľov, a že aj vďaka ním môžem tvoriť a posúvať svoje hranice," dodáva huslistka.


Text: Hudba.sk (zdroj: Victoria Linnen, Peter Zbranek)
Foto: Global Diamonds