Rok 2013 je novým začiatkom aj pre kariéru jedného z najproduktívnejších slovenských spevákov. Miro Jaroš svoje doterajšie pôsobenie na hudobnej scéne vlani uzavrel výberovkou Všetko najlepšie a vyjadril sa, že štúdiové albumy už robiť nebude. Hudbu bude vydávať prostredníctvom singlov, prvý z nich by sa mal dostať do éteru už čoskoro.

Po dlhšej odmlke, počas ktorej sa Miro Jaroš venoval hudobnej produkcii a písaniu skladieb pre iných interpretov, plánuje slovenskému éteru predstaviť svoj nový zvuk. Pri svojej novinke rozhodol zariskovať a vymenil spoluprácu s osvedčeným tímom za hľadanie novej hudobnej inšpirácie v neprebádaných vodách. Už vo februári spevák uvedie nový singel, vyberie ho z dvoch skladieb, na ktorých v týchto dňoch pracuje.  

"Minulý rok som vydal výberovku najväčších hitov, ktorá symbolicky uzavrela určitú časť mojej kariéry. Cítim sa ako na začiatku niečoho nového, je to vzrušujúci pocit a veľmi sa teším na spoluprácu s novými ľuďmi pri hľadaní nového zvuku. Mám za sebou celkom dosť práce a po roku, ktorý som venoval práci s Dominikou Mirgovou, a inými interpretmi, som cítil, že nastal čas opäť sa vrátiť k svojej hudbe. Nejako sa mi podarilo nabudiť sa a v posledných dňoch píšem a skladám o dušu. V štúdiu hľadáme nové zvuky, ktoré by posunuli moju tvorbu inam," hovorí spevák, ktorý má na konte štyri štúdiové albumy. Ďalší však zatiaľ neplánuje.

"Povedal som, že s vydávaním albumov končím a budem už vydávať len single. Mnohí si však druhú časť môjho vyjadrenia nevšimli a vysvetlili si to tak, že končím s hudbou. Opak je pravdou. Otvoril som si vlastné vydavateľstvo, píšem, produkujem vlastné veci, aj skladby pre iných, dá sa povedať, že hudbou žijem stále viac," dodal.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Michal Šefčík z agentúry Galgan Music.

Foto: Tomáš Halász

Súvisiaci interpreti: Miro Jaroš