Speváčka Carly Rae Jepsen po prvenstvách v hitparádach v rodnej Kanade, Austrálii, Írsku a na Novom Zélande ovládla so svojou piesňou Call Me Maybe aj britský singlový rebríček.

Zo singla, ktorý pochádza z jej EP nahrávky Curiosity (2012), sa v prvom týždni predalo vo Veľkej Británii takmer 107-tisíc kópií, čím sa stal druhým najrýchlejšie predávajúcim sa singlom roku 2012. Tohtoročný rekord s predajnosťou 128-tisíc kópií počas prvého týždňa zatiaľ drží singel Hot Right Now, pod ktorým sú podpísaní anglický producent DJ Fresh a speváčka Rita Ora.

Carly Rae Jepsen sa zviditeľnila v talentovej šou Canadian Idol (obdoba našej superstar), kde v piatej sérii skončila na treťom mieste. Následne vydala v roku 2008 debutový album Tug of War, so singlami z neho však mimo kanadského trhu nezaznamenala výraznejšíe úspechy. Novinka Call Me Maybe je tak v jej kariére prelomová, singel je okrem trojnásobnej platiny v Kanade platinový aj v Austrálii. V USA a na Novom Zélande má zaň zatiaľ získala zlatú platňu.

Carly Rae Jepsen - Call Me Maybe

Druhá priečka už tretí týždeň po sebe patrí jamajskému dancehallovému spevákovi Seanovi Paulovi a jeho singlu She Doesn't Mind. Z päťky na trojku sa posunula dvojica Gotye a Kimbra so spoločnou piesňou Somebody That I Used To Know, naopak z trojky na štvorku klesla americká raperka Nicki Minaj so skladbou Starships a prvú päťku uzatvára minulotýždňová jednotka - singel Turn Up The Music amerického R&B speváka Chrisa Browna. Okrem Carly Rae Jepsen sa tento týždeň do top 10 nedostala žiadna ďalšia novinka.

Britský rebríček singlov (1. apríla 2012 - 7. apríla 2012):

1. Carly Rae Jepsen - Call Me Maybe
2. Sean Paul - She Doesn't Mind
3. Gotye feat. Kimbra - Somebody That I Used To Know
4. Nicki Minaj - Starships
5. Chris Brown - Turn Up The Music
6. Katy Perry - Part Of Me
7. David Guetta feat. Sia - Titanium
8. Flo Rida feat. Sia - Wild Ones
9. Emeli Sandé - Next To Me
10. Labrinth - Last Time

Informácie zverejnila webstránka Theofficialcharts.com.

Zdroj: SITA
Foto: Carlyraemusic.com

Súvisiaci interpreti: Carly Rae Jepsen