Tohtoročný Pohoda Deň_FM prinesie do štúdia č. 5 Slovenského rozhlasu skvelé koncerty a viaceré novinky 20. ročníka Pohody. Návštevníkom predvedie svoje kúsky kúzelník Talostan, zahrá slovinský elektronický experimentátor Lifecutter, dídžeji Rafo & Pure, Núku, Billy Barman a čerešničkou tohto ročníka bude koncert izraelskej skupiny Lola Marsh.

Pred pár dňami ich vystúpenie na festivale Le Printemps de Bourge vychválil prestížny francúzsky denník Le Monde. 18. apríla pre Pohodu nahrali video, v ktorom spievajú, ako sa tešia na svoj návrat na festival, a presne mesiac na to zahrajú slovenským fanúšikom naživo v budove Slovenského rozhlasu počas Pohoda Dňa_FM. Koncert Lola Marsh ale nebude jediným milým prekvapením tradičnej predfestivalovej akcie na pôde neodmysliteľného dlhoročného partnera - Rádia_FM.

Zo Slovinska dorazí krabičkový experimentátor Lifecutter, ktorý organizátorov Pohody presvedčil o svojich kvalitách na festivale Mente. V spoločnom sete zahrajú rezidenti Nu Spiritu Michal Rafaj a Peter Repík aka Rafo & Pure. Prienik elektroniky, soulového spevu a akustických rytmov predvedie trojica Núku. Domáce indie zastúpia skúsení hudobníci s imidžom garážovej kapely Billy Barman.

Okrem koncertov a tlačovej konferencie nebude chýbať ani tento rok Pohoda Shop či stolnofutbalový turnaj. Na tlačovke Michal Kaščák s kolegami prezradia nové mená v lineupe a ďalšie novinky programu Pohody 2016. Najrýchlejších čaká v Pohoda Shope špeciálna akcia – od ôsmej ráno bude v predaji 20 kusov permanentiek za zníženú cenu 79 €. Po ich vypredaní dostanú ďalší záujemcovia k lístkom za 89 € ako bonus malý darček. Tým, ktorí nemôžu prísť do Bratislavy osobne, prinesie atmosféru Pohoda Dňa_FM v živom vysielaní Rádio_FM. 

Info pre fanúšikov kapely Lola Marsh, ktorá sa za dva ročníky Pohody stala senzáciou: zajtra na Hudba.sk v sekcii Magazín zverejníme rozhovor, ktorý sme spravili ešte predtým, než sme sa dozvedeli o májovom koncerte na Pohoda_Dni. Skupina sa totiž predstaví aj v lete na trenčianskom letisku.

Aktualizácia (11.5.) - tu je spomínaný rozhovor: Lola Marsh: "Chceme robiť pesničky, ktoré s ľuďmi zostanú"


Redakciu Hudba.sk informoval PR manažér agentúry Pohoda Festival Anton Repka.

Foto: Marko Erd - archív Hudba.sk