Dve mladé nitrianske skupiny - ENS a Borra - zverejnili v ostatných dňoch prerábky starších hitov od populárnej skupiny Desmod, ktorá údajne chystá celý album cover verzií. Kým Borra sa ujala skladby Posledná, ktorej dodala nový náboj najmä vďaka ženskému vokálu, skupina ENS sa pri coveri skladby Adrenalín stúpa inšpirovala dubstepom.

"Kapela Desmod sa rozhodla vydať tribute album a ja som veľmi rada, že Borra je medzi hudobníkmi, ktorí naň prispejú. Skladba Posledná sa mi veľmi páči, je nesmierne emotívne silná a môj výber potvrdil aj náš basgitarista Sanchez, pretože sa mu pre mňa dobre upravovala," uviedla speváčka Barbora Čičmanová, ktorá so skupinou Borra vlani vydala debutový album Rýchlo a zbesilo.

Nová verzia hitu Posledná z albumu Derylov svet (2003) sa nahrávala v štúdiu Exponent a podľa slov líderky je omnoho tvrdšia ako originál. Novinka sa už dočkala verejnej premiéry na dvoch koncertoch v Českej republike, pričom na jednom z nich si v nej s Barborou zaspieval vokály samotný Kuly. Slovenská koncertná premiéra nového songu sa mala uskutočniť včera (9.6.) na Amfik Feste v Nitre, pričom okrem Kulyho sa mal ku kapele Borra pridať aj bubeník Ján Škorec.

Borra - Posledná

Pri hľadaní najnovšieho coveru sme náhodou na Youtube natrafili aj na druhú novinku, ktorá sa zrejme objaví na "tribute albume" Desmodu. Postarala sa o ňu ďalšia mladá skupina z Nitrianskeho kraja ENS, v ktorej ako bubeník pôsobí známy účastník televíznych talentových súťaží Michal Chrenko. Kapela sa pri prerábke skladby Adrenalín stúpa z albumu Uhol pohľadu (2006) rozhodla pre experiment s prvkami dubstepu.

ENS - Adrenalín stúpa

Informácie o novinke kapely Borra a fotografie pre Hudba.sk poskytla Nikoleta Kováčová.

Súvisiaci interpreti: Borra, ENS