Americký hudobník Bob Welch, bývalý člen kapely Fleetwood Mac, spáchal samovraždu, aby nespôsoboval ťažkosti manželke. "Nemôžem ti to urobiť," napísal podľa jeho priateľa Barta Herbisona v liste na rozlúčku. Muzikant mal totiž podstúpiť operáciu miechy, po ktorej by pravdepodobne zostal pripútaný na lôžko.

"Bolo očividné, že Bob sa už nezotaví a že z neho bude invalid. Videl, ako sa jeho matka starala celé roky o otca, a to nechcel dopustiť v jeho rodine," vysvetlil. Telo hudobníka, ktorý si strelil do hrudníka, našla vo štvrtok popoludní jeho žena Wendy v ich dome v Nashville. Dožil sa 65 rokov.

Robert Lawrence Welch Jr. sa narodil 31. augusta 1945 v Los Angeles a v roku 1971 sa pridal ku kapele Fleetwood Mac, s ktorou nahral celkovo päť albumov. V roku 1974 však skupinu opustil a vydal sa na sólovú dráhu. Medzi jeho najznámejšie skladby patria skladby Hot Love, Cold World, Ebony Eyes, Precious Love a Sentimental Lady. Na svojom konte má osem sólových štúdioviek a tiež nahrávky s projektmi Head West a Paris.

Informácie pochádzajú z webstránky www.people.com.

Zdroj: SITA
Foto: Bobwelch.com

Súvisiaci interpreti: Fleetwood Mac