Najslávnejší muzikál česko-slovenskej histórie oslavuje tento rok 20. výročie. Séria špeciálnych uvedení slávneho príbehu začne na Slovensku - už 20. júna o 21:00 v kameňolome pod Pezinskou Babou. Diváci sa môžu tešiť na megalomanské pódium, ktoré bude mať aj vďaka historickým kulisám úctyhodnú šírku vyše 50 metrov.

Na samotnej produkcii muzikálu sa bude podieľať vyše 200 pracovníkov, len z Prahy pricestuje na Slovensko 96-členný štáb vrátane technikov, hercov, spevákov a tanečníkov.

"Chceli sme, aby najslávnejší muzikál česko-slovenskej histórie oživil krásne spomienky našej generácie a nielen to... Do Pezinka privezie 15 kamiónov scénu, akú nemali možnosť vidieť ani diváci na premiére pred 20 rokmi. Architekt tohto muzikálu pán Daniel Dvořák pripravil do kameňolomu jej špeciálnu verziu, ktorá bude mať aj s použitými dobovými kulisami po stranách šírku 56 metrov. Celková výška stavby bude 12 m a hĺbka 20 m. Bočné kulisy budú tak monumentálne, že ich budú musieť postaviť na svoje miesto žeriavom," hovorí organizátorka muzikálovej show Silvia Nemčovičová.

Leona Machálková a Daniel Hůlka, muzikál Dracula Zdroj: David Kraus

Veľkolepá produkcia a špičkový zvuk

Kto pozná kameňolom pod Pezinskou Babou vie, že je tam potrebné doviezť doslova každú skrutku. "Keďže ide o pomerne netradičné miesto konania, ktoré nie je prispôsobené na takéto produkcie, je potrebné tam každú súčasť doviezť, vrátane elektriny, o ktorú sa postarajú generátory, alebo 3500 ks stoličiek pre divákov," dopĺňa Nemčovičová.

Pre potreby zázemia hercov, technikov, či cateringovej obsluhy, bufetov a VIP priestorov bude postavených celkovo 10 stanov, ten najväčší s rozmermi 5 x 40 m. Produkcia muzikálu pre potreby ubytovania štábu rezervovala takmer 100 hotelových izieb v neďalekom Pezinku, pripravených bude vyše 1000 litrov minerálnej vody v rámci pitného režimu a stavba areálu sa začne už päť dní pred samotným predstavením. Osvetľovať samotné pódium či areál bude 130 rôznorodých svetiel. O najkvalitnejší zvuk, aký je momentálne možný, sa postará najmodernejší zvukový systém K2 od spoločnosti L'Acoustics, ktorý používajú na svojich turné najznámejšie svetové kapely, a všetky detaily uvidia diváci aj na kvalitných veľkoplošných obrazovkách s rozmermi 4 x 6 m.

Prečítajte si: Muzikál Dracula oslávi 20 rokov. Pripravujú aj tri predstavenia na Slovensku

Parkovanie, cesnak a posledné vstupenky

Na výjazde z mesta Pezinok smerom na Pezinskú Babu bude opäť pripravené záchytné parkovisko, tentoraz s kapacitou až 2500 automobilov, odkiaľ bude preprava návštevníkov predstavenia do kameňolomu riešená kyvadlovou dopravou 12 autobusmi. Priamo na miesto konania bude okrem nich vpustený iba limitovaný počet vozidiel so špeciálnym označením.

Na predstavenie muzikálu pod holým nebom v mierne "strašidelnej" atmosfére pezinského kameňolomu sa už tešia aj hlavní predstavitelia muzikálu Daniel Hůlka, Leona Machálková a Kamila Nývltová. "Nemusíte mať z krvilačného upíra strach - kameňolom bude počas celého večera chrániť viac ako 50 kg cesnaku!" dodáva s úsmevom Silvia Nemčovičová.

A to najdôležitejšie nakoniec: VIP sektor je už týždne vypredaný a všetko nasvedčuje tomu, že sa tak stane aj v rámci bežných vstupeniek - v predaji je totiž už iba posledných 300 lístkov, takže ak si toto jedinečné predstavenie kultového muzikálu nechcete nechať ujsť, neváhajte.

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol PR manažér podujatia Ján Kakaščík.

Foto: David Kraus