Tretí singel zo siedmeho štúdiového albumu Eternal Sunshine vyšiel spolu s videoklipom 7. júna. Počas nedávneho vystúpenia v The Tonight Show Jimmyho Fallona Ariana Grande prezradila, že "vo videu hrá Penn Badgley, ktorému fandím celý svoj život. Je mi veľkou cťou s ním spolupracovať."

Penna Badgleyho môžete poznať ako hlavnú postavu netflixovského seriálu You alebo z ďalšieho seriálového hitu Gossip Girl. Vo videoklipe The Boy Is Mine stvárňuje starostu, ktorý sa objaví na tlačovej konferencii, počas ktorej sľubuje vyčistenie mesta od potkanov. Do ulíc vypúšťa mačky a Ariana Grande sa tiež na jednu zahrá, keď sa oblečie do kostýmu catwoman, aby si starostu získala. Jej posadnutosť vyvrcholí prípravou elixíru lásky a vlámaním sa do jeho domácnosti.

Okrem herca sa vo videoklipe režiséra Christiana Breslauera objavujú aj ikony R&B Brandy a Monica, ktorých rovnomenná pesnička z roku 1998 bola pre Grande inšpiráciou. Duo stvárňuje vo videu moderátorky, ktoré informujú v televíznom spravodajstve o potkanej kríze.

Všetkých trinásť skladieb Eternal Sunshine napísala Ariana Grande spolu s Martinom Maxom a Ilyou Salmanzadeh. Názov albumu je odkazom na film Eternal Sunshine of the Spotless Mind, ktorý skúma zložitosť osudu, lásky a spomienok v súvislosti s meniacim sa vzťahom. Intímna nahrávka je reflexiou manželstva s Daltonom Gomezom, ktoré vzniklo aj zaniklo na pozadí pandémie, prehodnotenia vzťahu Ariany k hudbe po skúsenostiach s filmovým prostredím a ponúka tiež pohľad na osobnostný rast speváčky, ktorá počas písania nových piesní dovŕšila tridsiatku.

Text: Hudba.sk (zdroj: Billboard.com)