Česká formácia Tata Bojs prichádza s jedinečným projektom - videoklipom v 3D formáte. Obrazová podoba skladby Homo demo sa nakrúcala dva dni na streche Novej budovy Národného múzea v Prahe. Použitá technika, ktorá sa podieľala aj na vzniku filmovej snímky Prometheus, bola pre tento účel privezená až z Anglicka.

"O nakrúcaní 3D klipu k našej pesničke Homo demo sme sa s režisérom Šimonom Šafránkom rozprávali už niekedy pred rokom, krátko po vydaní albumu Ležatá osmička. Takýto projekt je finančne dosť náročný, no stál za to. Čo sa obahu týka, tak môžem povedať iba toľko, že takto plasticky som Prahu, UFO na streche, vypchaté zvieratá a Homo demo - ľudstvo skúšobné, ešte nikdy nevidel," dodal Milan Cais z kapely Tata Bojs.

Alternatívna skupina Tata Bojs vznikla v roku 1988, kedy ju založili spevák Milan Cais a gitarista Marek Huňák. V roku 1991 prišli s prvým hudobným projektom Šagali Šagáli a o štyri roky na to vydali druhú platňu s názvom Ladovo album. V roku 2004 vydali Nanoalbum, ktorý získal štyri ocenenenia Anděl. Dnes majú na svojom konte dovedna dvanásť nahrávok.

Zdroj: TASR
Foto: Facebook.com/pages/Tata-Bojs

Súvisiaci interpreti: Tata Bojs