Americká speváčka Moya Angela, semifinalistka súťaže Amerika má talent, odohrá v nedeľu 11. augusta svoj prvý koncert na Slovensku. Spolu so slovenskou speváčkou Ankou Repkovou vystúpia v rámci Kultúrneho leta a hradných slávností na Hlavnom námestí v Bratislave, kde sa zároveň obe predstavia aj ako dirigentky zboru.

Pôjde o ich prvý spoločný koncert, na ktorom vystúpia v sprievode kapely a speváckeho zboru. Anka Repková vystúpi so svojím zborom Spievanie nás baví a Moya Angela s 50-členným zborom, ktorý vznikne pod jej vedením počas 2-dňového speváckeho workshopu.

Moya Angela je speváčka a herečka pôsobiaca na Broadwayi, ktorá si nedávno zahrala postavu Effie White v DreamGirls na West Ende v Londýne. Moya získala za rolu Effie hneď 2 ocenenia. Zvíťazila ako hlavná ženská postava v LA Ovation Award 2016 a za rovnakú postavu získala hlavné ocenenie aj v roku 2010 v NAACP Theatre Award (ocenenie, ktoré sa udeľuje za výnimočné výkony a prínos ľuďom inej ako bielej farby pleti). V roku 2016 bola Moya tiež semifinalistkou súťaže Amerika má talent a jej videá dosiahli milióny videní. Na Broadwayi účinkovala v muzikáloch The Lion King, Ghost, Musicaland, In Transit.


"Moya je famózna speváčka a herečka. Jej stvárnenie Effie White v muzikáli DreamGirls bolo dych vyrážajúce. Od prvého momentu som vedela, že jedného dňa s ňou chcem spolupracovať. Veľmi sa preto teším, že prijala moje pozvanie a už 11. augusta ju budú môcť naživo zažiť aj diváci na Slovensku. Neskutočne sa teším na tento spoločný koncert. Bude to nezabudnuteľný zážitok nielen pre vás divákov, ale aj pre nás účinkujúcich," pozýva speváčka a organizátorka koncertu Anka Repková.


Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Anka Repková. Text správy sme upravili.

Súvisiaci interpreti: Anka Repková