Jack White priznal, že nemá veľmi rád hranie na festivaloch a považuje ich za nutné zlo pre hudobníkov. V rozhovore pre BBC News tiež vysvetlil, prečo považuje príliš osobné pesničkové texty za absurdné.

"Festivaly sú nutné zlo v hudobnom biznise. Nie som nadšený z hrania na nich, nie je to moja obľúbená forma koncertovania. Chodí na ne veľa ľudí a majú množstvo výhod. Vidia vás ľudia, ktorí by na váš koncert inak nešli a organizátori ponúkajú kapelám veľké peniaze, takže nikto si nemôže dovoliť povedať nie, ale pre mňa to nie je ideálna voľba na hranie mojej hudby," uviedol Jack White, ktorý po 15 rokoch pôsobenia v rôznych projektoch tento rok vydal svoj sólový debut Blunderbuss (recenzia).

"Všetci popíjajú, leňošia na slnku, chodia hore-dole a je to pre nich zábava, ale pre mňa to nie je zaujímavé. Nechcem byť negatívny, ale mňa to jednoducho neberie," dodal hudobník o svojom vzťahu k letným festivalom.

V spomínanom rozhovore tiež uviedol, že texty piesní by podľa neho nemali slúžiť ako ventil pre frustrovaných umelcov. "Myslím si, že predávanie svojho súkromného života a vyplakávanie nad ním je tak trochu absurdné. Úlohou skladateľa je pokúsiť sa dotknúť rôznych problémov a prezentovať ich v takej forme, aby sa s nimi mohli ľudia stotožniť, nie vetrať svoju špinavú bielizeň, najmä v dnešnej dobe plnej bulváru. Toto ja určite nechcem robiť," povedal White pre BBC News.

Jack White - Freedom At 21

Zdroj: Nme.com
Foto: Jackwhiteiii.com

Súvisiaci interpreti: Jack White