Po vzore rapera Tupaca Shakura či Kráľa popu Michaela Jacksona sa v Amerike rozhodli vzkriesiť ďalšiu významnú osobnosť hudobnej histórie. Po 56 rokoch od smrti Billie Holiday si jej hudbu budú môcť návštevníci historicky rovnako dôležitého newyorského divadla Apollo vychutnať znova. Legenda jazzovej hudby bude na pódiu prítomná v holografickej podobe.

"Vôbec po prvýkrát a iba v New Yorku v Apollo vás prenesie mágia holografickej technológie ku koncertu vašich snov, keď pódium znovu obsadí Lady Day," informuje o nadchádzajúcej stálej atrakcii pre návštevníkov stránka ikonického divadla Apollo Theater. Práve v priestoroch budovy z rokov 1913 až 1914 začali svoju kariéru mnohé známe postavy černošskej hudby ako Ray Charles, Otis Redding, Aretha Franklin alebo vo veku 19 rokov aj spomínaná Lady Day.

Speváčkinu holografickú podobizeň vyhotoví firma, ktorá podobnou technológiou spracovala aj vystúpenie rapera 2Paca na festivale Coachella v roku 2012. Podľa divadla by sa Holiday mohla pýtať zvedavých navštevníkov otázky zaujímavým spôsobom alebo im spievať počas prehliadky divadla.

TIP: Pozrite si, ako vyzeral Michael Jackson, keď ho "oživili" počas odovzdávania cien Billboard Music Awards 2014.

Billie Holiday, vlastným menom Eleanora Fagan, bola jazzovou speváčkou, ktorá sa venovala aj žánrom blues a R&B. Zahynula vo veku 44 rokov na cirhózu pečene. Na konte má 12 štúdiových nahrávok a v hudobnom priemysle je považovaná za tú, ktorá položila v 50. rokoch 20. storočia základy populárneho spevu, frázovania a tempa.


Autor: Marek Majzon (zdroj: Theguardian.com)
Foto: Facebook.com/BillieHoliday

Súvisiaci interpreti: Billie Holiday