Viac než 30 šiat a doplnkov, ktoré mala na sebe počas svojich vystúpení Aretha Franklin, pôjde do dražby. Záujemcovia a záujemkyne si ich budú môcť prezrieť od 5. do 9. novembra v newyorskom Hard Rock Cafe.

Aukcia, ktorá sa tam uskutoční 10. novembra, bude súčasťou dvojdňovej dražby Icons & Idols: Rock-N-Roll, informovala aukčná spoločnosť Julien's Auctions. Kráľovná soulu zomrela 16. augusta v Detroite. Vo veku 76 rokov podľahla rakovine pankreasu.

Aretha Louise Franklin bola jednou z najúspešnejších interpretiek všetkých čias. Získala 18 cien Grammy. Americký dvojtýždenník Rolling Stone ju zaradil na prvé miesto rebríčka 100 najlepších speváčok všetkých čias a v roku 1987 sa stala prvou ženou, ktorú uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.

Na konte mala viac ako tri desiatky albumov. Medzi jej najväčšie hity patria skladby ako I Never Loved A Man (The Way I Love You), Respect, Baby I Love You, (You Make Me Feel Like) A Natural Woman, Think či I Knew You Were Waiting (For Me), ktorú s ňou naspieval zosnulý spevák George Michael.


Zdroj: SITA 
Foto: AP Photo/Amy Sancetta

Súvisiaci interpreti: Aretha Franklin