Kanadská speváčka Shania Twain oznámila ďalšie zastávky pripravovaného turné. K termínom v USA, Kanade, Írsku a Veľkej Británii tak pribudlo deväť európskych metropol. Jednou z nich je aj Praha. Viedeň, Budapešť či niektoré z poľských miest zatiaľ na jej zozname plánovaných koncertov nenájdete.

V Prahe vystúpi 6. októbra 2018 v O2 aréne a bude to jej prvé vystúpenie v Českej republike vôbec. Shania Twain pritom patrila na prelome storočí ku komerčne najúspešnejším popovým hviezdam, ktoré vystupovali po celom svete. Jej hity zo série albumov, ktoré sa predávali v miliónoch kusov, si pamätá niekoľko generácií poslucháčov aj v našich končinách. V tom čase patrili jej turné medzi najrýchlejšie vypredané a v pomyselných súbojoch bola úspešná rovnako ako iné spevácke divy z prelomu 90-tych a nultých rokov.

Shania Twain zaujala medzinárodné publikum už svojím druhým albumom The Woman In Me v roku 1995. Skutočný prienik medzi najväčšie svetové hviezdy jej však priniesol až album Come On Over (1997) s veľkými hitmi That Don't Impress Me Much a Man! I Feel Like a Woman!. Rovnako úspešný bol aj jej nasledujúci album Up! z roku 2002, z ktorého zarezonovali single I'm Gonna Getcha Good!Forever and for Always alebo When You Kiss Me.


Doteraz predala viac ako 90 miliónov nosičov, čo z nej robí jednu z najúspešnejších speváčok v country hudbe. Tú samozrejme prepája s popom, a práve tým si získala svoju popularitu a milióny fanúšikov aj mimo Severnej Ameriky.

Nový album vydala Shania Twain až po pätnástich rokoch. V septembri vyšiel pod jednoduchým názvom Now. Podľa neho sa volá aj turné - Shania Now Tour 2018. Na album speváčka upozornila singlom a klipom Life's About To Get Good ešte v lete. Nedávne vydanie albumu a budúcoročné turné znamená pre Shaniu Twain niekoľko comebackov. Okrem toho vydavateľského aj koncertný - do Európy sa vráti po trinástich rokoch.


Text: Peter Lehotský
Foto: PR Live Nation (koláž Hudba.sk)

Súvisiaci interpreti: Shania Twain