Britská kapela The Cure sa stala prvou potvrdenou hviezdou medzinárodného hudobného festivalu Colours of Ostrava 2019. Bude to už osemnásty ročník podujatia, ktoré tak oslávi svoju dospelosť naozaj vo veľkom štýle spolu s jednou z najzásadnejších kapiel hudobnej histórie.

"Lepšiu a slávnejšiu kapelu si k osemnástemu ročníku nášho festivalu, teda k 'vstupu do dospelosti', nemôžeme ani želať. Je to pre nás veľká pocta a splnený sen. Však The Cure patria k najväčším legendám svetovej hudby, ovplyvnili niekoľko generácii hudobníkov a kapiel. Aj keď tento rok oslávili už 40 rokov svojej existencie, The Cure jednoducho nestarnú," hovorí s nadšením riaditeľka festivalu Zlata Holušová.

The Cure založil spevák a gitarista Robert Smith v anglickom Crawley. Svoje prvé vystúpenie odohrala kapela v roku 1978 a do súčasnosti absolvovali cez 1500 koncertov. Za dobu svojej existencie vydali The Cure trinásť štúdiových albumov, niekoľko koncertných filmov, živých albumov aj soundtrackov, viac ako 40 singlov, niekoľko kníh a výber najväčších hitov.

Kapelou prešlo celkovo trinásť členov, v súčasnej dobe v nej okrem Smitha pôsobia Simon Gallup (basgitara), Jason Cooper (bicie), Roger O'Donnell (klávesy) a Reeves Gabrels (gitary).


Osemnásty ročník festivalu Colours of Ostrava sa uskutoční od 17. do 20. júla 2019 opäť v úchvatnom industriálnom areáli ostravských Dolných Vítkovíc. Program na 20 scénach ponúkne cez 350 programových bodov - pri koncertoch viac ako 120 zahraničných a domácich kapiel taktiež diskusie v rámci medzinárodného fóra Meltingpot, divadlá, workshopy, filmy, výtvarné inštalácie a ďalšie aktivity.

Redakciu Hudba.sk informoval PR manažér festivalu Zdenko Hanout. Tlačovú správu sme upravili. 

Foto: Andy Vella

Súvisiaci interpreti: Cure