Do metropole Slovenska zavíta maďarská hudobná hviezda Gábor Presser. Svoj koncert odohrá už v piatok 13. decembra vo Veľkom koncertnom štúdiu Slovenského rozhlasu.

Bývalý člen legendárnej skupiny Omega a líder kapely Locomotiv GT vystúpi na benefičnom koncerte, kde ho bude sprevádzať aj hráč na ústnu harmoniku Tamás Szabó. Fanúšikovia sa tak môžu tešiť nielen na rockové a popové hity, ale aj na muzikálové, divadelné a filmové melódie.

Benefičný koncert organizuje občianske združenie Minorma. Výťažok z neho bude použitý na financovanie mentorského programu Forma. "Cieľom programu je podpora vybraných, umelecky nadaných mladých ľudí spomedzi národnostných menšín. Program realizujeme v spolupráci so strednými školami, ktoré nominujú žiakov. Tí dostanú možnosť zúčastniť sa na 5-dňovom tábore, kde sa im budú venovať profesionáli z prostredia divadla, hudby, tanca či výtvarných umení a pomáhať im rozvíjať talent," vysvetlil riaditeľ OZ Minorma Gábor Bindics.


Gábor Presser je známy maďarský spevák, klavirista a hudobný skladateľ. V 60. rokoch začínal ako člen skupiny Omega. V roku 1971 spoluzaložil vlastnú rockovú kapelu Lokomotiv GT, s ktorou sa mu podarilo preraziť v západnej Európe a v Spojených štátoch amerických. Líder legendárnej LGT tentokrát odohrá v Bratislave sólový koncert. 

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Tlačová správa bola upravená a doplnená redakciou.

Súvisiaci interpreti: Omega