Americko-škótska kapela Garbage plánuje vydať 10. júna album Strange Little Birds. Formácia začala novinku nahrávať v suteréne u bubeníka Butcha Viga a dokončili ju v štúdiu Red Razor Sounds v Los Angeles.

Podľa speváčky Shirley Manson predstavuje štúdiovka akýsi návrat na začiatok, keďže bude pripomínať debutový, eponymný album skupiny z roku 1995. Strange Little Birds bude obsahovať jedenásť skladieb. Formácia pri písaní stavila po hudobnej i textovej stránke na intuíciu a príliš sa nezaoberala detailmi. Kapela uvedie album na trh vo vlastnom vydavateľstve Stunvolume Records.

Novinka by mala obsahovať aj odkazy na listy od fanúšikov a na hudbu, ktorá členov kapely ovplyvnila v mladosti. Shirley Manson, Steve Marker, Duke Erikson a Butch Vig vydali od roku 2005 len jednu novú nahrávku, album Not Your Kind Of People (2012). Po jeho vydaní si Garbage dali tvorivú "prestávku". Vlani v októbri pri príležitosti 20. výročia vzniku kapely vydali reedíciu debutového albumu. Kapela v roku 2012 odohrala klubový koncert v bratislavskom Ateliéri Babylon, slovenskú premiéru mali na festivale Pohoda v Trenčíne v roku 2005. 

artwork albumu Strange Little Birds Zdroj: Facebook.com/GarbageOfficialArtwork albumu Strange Little Birds

Tracklist albumu Garbage - Strange Little Birds: 

1. Sometimes 
2. Empty 
3. Blackout 
4. If I Lost You 
5. Night Drive Loneliness 
6. Even Though Our Love Is Doomed 
7. Magnetized 
8. We Never Tell 
9. So We Can Stay Alive 
10. Teaching Little Fingers To Play 
11. Amends 

Garbage vznikli v prvej polovici 90. rokov minulého storočia a na konte majú päť štúdiových nahrávok. Po spomínanom prvom albume nasledovali Version 2.0 (1998), Beautiful Garbage (2001), Bleed Like Me (2005) a Not Your Kind Of People (2012). Medzi ich najväčšie hity patria skladby ako Only Happy When It Rains, Stupid Girl, Milk, I Think I'm Paranoid, Push It, Androgyny, Why Do You Love Me či The World Is Not Enough. Vyslúžili si sedem nominácií na Grammy, no ani jednu sa im nepodarilo premeniť na víťazstvo.


Zdroj: SITA (Rollingstone.com, archív) + Hudba.sk (NME.com)
Foto: Facebook.com/GarbageOfficial

Súvisiaci interpreti: Garbage