Večne usmiaty a vždy pozitívne naladený pesničkár Juraj Hnilica. Aj takýto prívlastok si zaslúžil martinský rodák za doterajšiu hudobnú kariéru. Čo sa však stalo a prečo je jeho nový singel zrazu ako z inej dimenzie?

Ako sám tvrdí, nová pieseň Spúšť je jeho najdramatickejší počin, ktorý za svoj život vytvoril. V silnom klipe ho herecky podporila mladá, nádejná herečka Veronika Lackovičová, ktorá účinkuje aj v známych televíznych seriáloch a o kameru sa zaslúžil Martin Stano, ktorý už s Jurajom vytvoril viaceré jeho počiny.

Ku tejto veľkej zmene v jeho tvorbe sa sám vyjadril: "Na vlastnej koži som si nejedenkrát zažil, aká tenká hranica je medzi láskou a nenávisťou. Je to až strašidelné, ako v zlome okamihu dokážeme prejsť z tak krásneho citu, akým je láska, do úplnej temnoty a začať nenávidieť. V živote sa stretáme s rôznymi ľuďmi a každí z nich nám prišiel niečo odovzdať, či už je to pozitívne, či negatívne. Myslím si však, že aj keď nám niekto ublíži, je veľmi dôležité vedieť odpustiť. Odpustenie je cesta ku vyliečeniu a to nehovorím len o odpustení iným. Niekedy je to ešte ťažšie, ale treba vedieť odpustiť aj sebe. To je to hlavné posolstvo tejto piesne."

"S mojou polovičkou sme si zažili nejednu vzťahovú krízu. Po jednej z nich som napísal priamo túto pieseň. Som však šťastný, že napriek tomu sme stále spolu a je mi oporou v mojom živote. Tento rok sme dokonca oslávili krásnych 20 rokov, čo sme spolu," doplnil Juraj Hnilica.

Juraj sa momentálne chystá na svoje akustické turné, kde ho bude sprevádzať aj skvelá violončelistka Nadežda Holenková. Prvý koncert je naplánovaný na 5. apríla v Rimavskej Sobote a pokračuje ďalej. Vstupenky na koncerty zakúpite v sieti Predpredaj.sk.

Termíny koncertov Juraja Hnilicu:

5. 4. – Rimavská Sobota
6. 4. – Turzovka
12. 4. – Piešťany
13. 4. – Nitra
19. 4. – Spišské Bystré
20. 4. – Levoča
26. 4. – Topoľčany
27. 4. – Šaľa
3. 5. – Hlohovec
4. 5. – Martin

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Juraj Hnilica.