Anglický spevák a hudobník Gary Barlow sa udržal so svojou treťou sólovkou Sing (2012) na prvej priečke britského albumového rebríčka, kde pred týždňom debutoval. Navyše sa mu s rovnomennou skladbou podarilo dobyť aj singlový rebríček.

Titulná skladba albumu Sing, ktorej pred týždňom patrilo až 11. miesto v singlovom rebríčku, sa dostala na vrchol po minulotýždňovom koncerte pri príležitosti 60. výročia korunovácie britskej kráľovnej Alžbety II., ktorý organizoval práve Gary Barlow.

Člen skupiny Take That nahral album s medzinárodnou kapelou The Commonwealth Band. Tú vytvoril pri príležitosti výročia, ktorým v súčasnosti žije celá Británia. Úspech nahrávky a singla preto nie je žiadnym prekvapením.

Zo singla Sing sa v týždni od 3. júna do 9. júna predalo 142-tisíc kópií, čo je vôbec najlepší tohtoročný výsledok pre skladbu na prvom mieste. Pieseň navyše oceňujú aj nároční britskí kritici.

Gary Barlow - Sing

Adele po 71 týždňoch mimo Top 10

Kým Barlow sa v albumovom uk charte udržal na prvom mieste, na ostatných priečkach sa pozície výrazne obmenili. Z trinástej až na druhú priečku sa posunul Ed Sheeran s debutovou štúdiovkou + (2011), ktorý tak odsunul na trojku britskú speváčku Palomu Faith s druhým albumom Fall To Grace (2012). Na štvorke sú aktuálne Bee Gees s výberovkou Number Ones (2004), ktorej pred týždňom patrilo siedme miesto.

Prvú päťku uzatvárajú Coldplay s albumom Mylo Xyloto (2011), ktorý zaznamenal posun o šesť priečok nahor. Jedinou tohtotýždňovou novinkou je americký hudobník Paul Simon a reediícia jeho albumu Graceland z roku 1986, ktorému patrí desiata priečka.

Z top 10 vôbec po prvý raz vypadla Adele a jej album 21 (2011), ktorému patrí aktuálne 12. miesto. Táto nahrávka bola v prvej desiatke UK Chartu neuveriteľných 71 týždňov, pričom doteraz sa z nej vo Veľkej Británii predalo približne 4,34 milióna kópií.

Paul Simon - Graceland

Britský rebríček albumov (3. júna 2012 - 9. júna 2012):

1. Gary Barlow & The Commonwealth Band - Sing
2. Ed Sheeran - +
3. Paloma Faith - Fall To Grace
4. Bee Gees - Number Ones
5. Coldplay - Mylo Xyloto
6. Emeli Sandé - Our Version Of Events
7. Jessie J - Who You Are
8. Rihanna - Talk That Talk
9. Rumer - Boys Don't Cry
10. Paul Simon - Graceland

V singlovom rebríčku aj tri novinky

Na druhej priečke za Barlowom debutuje americký raper Flo Rida s novým singlom Whistle, ktorý pochádza z jeho pripravovaného štvrtého albumu Wild Ones. Z dvojky na trojku klesli americká indie-popová skupina Fun a speváčka Janelle Monáe s ich spoločným hitom We Are Young. Pokles zaznamenala aj anglická elektronická formácia Rudimental so skladbou Feel The Love, v ktorej hosťuje John Newman - minulotýždňovej jednotke patrí momentálne štvrtá priečka.

Na päťke debutuje ďalšia novinka, ktorou je singel Scream amerického speváka Ushera. Treťou a zároveň poslednou tohtotýždňovou novinkou v top 10 je skladba The Power, ktorej autormi sú DJ Fresh a raper Dizzee Rascal. Tento singel debutuje na šiestom mieste.

Flo Rida - Whistle

Britský rebríček singlov (3. júna 2012 - 9. júna 2012):

1. Gary Barlow & The Commonwealth Band - Sing
2. Flo Rida - Whistle
3. Fun feat. Janelle Monáe - We Are Young
4. Rudimental feat. John Newman - Feel The Love
5. Usher - Scream
6. DJ Fresh feat. Dizzee Rascal - The Power
7. Carly Rae Jepsen - Call Me Maybe
8. Coldplay feat. Rihanna - Princess Of China
9. Rihanna - Where Have You Been
10. Alex Clare - Too Close

Informácie zverejnila webstránka www.theofficialcharts.com. 

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Joel Ryan

Súvisiaci interpreti: Gary Barlow