Britský hudobník Morrissey, známy najmä ako líder už nefungujúcej kultovej kapely The Smiths, si do svojho najnovšieho videa pozval hviezdu Baywatchu a pánskych časopisov Pamelu Anderson. Ide o súčasť nezvyčajnej propagácie jeho nového albumu, v rámci ktorej namiesto piesní zverejňuje krátke videá, v ktorých ich texty prezentuje hovoreným slovom.

Novinka s názvom Earth Is The Loneliest Planet, v ktorej hudobník a s krátkymi vlasmi skvele vyzerajúca Pamela Anderson trávia spoločný čas na streche budovy, je jedným z troch promo videí. Ďalšími sú Istanbul a World Peace Is None Of Your Business (na konci článku).

Približne minútové videá neponúkajú žiadny alebo len minimálny hudobný doprovod a Morrissey v nich recituje texty rovnomenných skladieb. Zhudobnené verzie pritom oficiálne videoklipy nemajú (resp. zatiaľ nie sú zverejnené) a vypočuť si ich môžete len po zakúpení singlov v digitálnych obchodoch alebo prostredníctvom streamovacích služieb, napríklad na Deezeri.

55-ročný hudobník tak originálnym spôsobom spropagoval svoje novinky bez toho, aby zadarmo zverejňoval svoju hudbu, a zároveň ukázal texty nových piesní v úplne inom svetle.

Zhudobnená verzia skladby Earth Is the Loneliest Planet

Pre chorobu zrušil zvyšok turné, nakazila ho vraj predskokanka

Horšia správa pre fanúšikov je, že jeho spev naživo nebudú počuť ani keď si zaplatili. Aktuálne totiž zrušil zvyšných deväť vystúpení v rámci svojho amerického turné. Dôvodom je vírusová infekcia dýchacích ciest, pre ktorú už predtým presunul tri koncerty. Tie však nakoniec musel tiež zrušiť. Morrissey o tom najprv informoval na svojej facebookovej stránke s tým, že sa nakazil v Miami, kde sa predstavil 31. mája. Neskôr však na jeho fanúšikovskej webstránke True To You vyšlo nové vyhlásenie, podľa ktorého vírus dostal od speváčky Kristeen Young, ktorá s ním bola na turné ako predskokanka. 

"V sobotu 7. júna po koncerte v Bostone Morrissey skolaboval a s vysokou teplotou ho museli previezť do Massachusetts General Hospital. Ťažkosti sa objavili už 31. mája po vystúpení Kristeen Young v Miami, po ktorom sa Kristeen priznala, že je 'strašne prechladnutá'. Jej symptómy sa následne objavili aj u Morrisseyho, v dôsledku čoho musel zrušiť ďalší koncert v Atlante," píše sa vo vyhlásení. "Pre dobro všetkých sme Kristeen požiadali, aby sa na najbližších vystúpeniach nezúčastnila, no ona sa namiesto toho rozhodla odísť z turné úplne. Morrissey a členovia kapely jej želajú všetko dobré a dúfajú, že je už zdravá. Morrisseyho vyšetril lekár v Miami a neskôr aj v Bostone, no keďže bol stále chorý, musel zrušiť zvyšných deväť koncertov," uvádza vyhlásenie.

Na uvedené slová následne na Facebooku zareagovala Kristeen Young, neskôr však svoje vyhlásenie zmazala. "Nepriznala som sa, že som bola strašne prechladnutá. V pondelok 2. júna som mala alergickú reakciu, ktorá prešla počas 16 hodín. V rovnaký deň som navštívila alergiológa, ktorý mi predpísal lieky a tie zabrali. Na druhý deň som to osobne vysvetlila Morrisseymu a dala mu telefónne číslo na toho lekára. Prostredníctvom e-mailu som to vysvetlila aj manažérovi turné Donniemu Knutsonovi. Ani jeden z nich si to však neoveroval," napísala speváčka. "Taktiež nie je pravda, že som sa rozhodla opustiť turné. Požiadali ma, aby som odišla. Morrisseyho agent Dave Tamaroff si ma zavolal (členovia mojej skupiny boli pri tom) a povedal mi, že v Bostone bude iný predskokan. Je mi veľmi ľúto, že sa Morrissey necíti dobre, ale nebudem tolerovať takéto lži, predovšetkým ak sa týkajú môjho zdravia," dodala.

TIP: Morrissey sa dočká životopisnej snímky

Zhudobnená verzia skladby World Peace Is None Of Your Business

Zhudobnená verzia skladby Istanbul

Text: Hudba.sk + SITA (časť o zrušenom turné)
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Morrissey