Kanadský hudobník Neil Young zverejnil skladbu Wolf Moon. Spevák a gitarista k novinke ponúkol aj video, v ktorom prezentuje pieseň spolu s kapelou v divadle Teatro v kalifornskom meste Oxnard.

Skladba Wolf Moon je pomenovaná po splne v januári, ktorému sa podľa farmárskeho almanachu hovorí aj vlčí mesiac. Magazín Rolling Stones tvrdí, že prvá lastovička albumuThe Monsanto Years patrí medzi tie jemnejšie piesne celej kolekcie. Neil Young ju nahral s formáciou Promise of the Real. V nej pôsobí syn amerického pesničkára Willieho Nelsona Lukas, pričom na štúdiovke sa podieľal aj jeho brat Micah Nelson.

Nahrávka vyjde 29. júna a bude obsahovať celkovo deväť skladieb, ktoré sa podľa Younga zameriavajú na ekológiu a životné prostredie. Kritizuje v nich totiž poľnohospodársku spoločnosť Monsanto či firmu Starbucks, ktorá vyrába kávu a vlastní tiež sieť kaviarní. "Ja v skutočnosti nemám problém so zamestnancami Monsanto, ale Monsanto reprezentuje presne tie problémy, ktoré máme s korporátnou vládou," povedal pre Rolling Stone 69-ročný spevák. Z albumu už zverejnil aj skladbu A Rock Star Bucks a Coffee Shop.


Zdroj: SITA (NME.com, Rolling Stone)
Foto: AP Photo/Victoria Will

Súvisiaci interpreti: Neil Young