Bývalí speváci britskej heavymetalovej skupiny Iron Maiden - Paul Di'Anno a Blaze Bayley sa spoločne predstavia na koncerte v Košiciach. Dejiskom vystúpenia projektu Legendary Voices of Iron Maiden bude vo štvrtok 8. novembra Collosseum.

Špeciálnym hosťom koncertu bude známa českobudejovická kapela Seven na čele s gitaristom Honzom 'Kirkom' Běhunkom. Ďalšou predkapelou bude čoraz známejšia slovenská metalová skupina Tristana.

Paul Di'Anno bol spevákom Iron Maiden v rokoch 1978 až 1981. Podieľal sa na ich debutovej nahrávke a tiež na jej nasledovníkovi s názvom Killers (1981). Di'Anna na poste speváka vystriedal Bruce Dickinson, ktorý v skupine zotrval až do roku 1993. Po neustálych konfliktoch s ostatnými členmi pre jeho neprofesionalitu však musel zostavu kapely opustiť a tak Iron Maiden začali hľadať náhradníka.

Iron Maiden - Women In Uniform

Stal sa ním Blaze Bayley, ktorého skupina Wolfsbane v roku 1990 predskakovala Iron Maiden. Bayley s nimi nahral dve štúdiové albumy - The X Factor (1995) a Virtual XI (1998) a absolvoval dve svetové turné. Začiatkom januára 1999 ale skupinu opustil. Staronovým spevákom Iron Maiden sa vtedy stal Bruce Dickinson.

Blaze Bayley - Look For The Truth (live)

Zdroj: SITA
Foto: Last.fm/music/Blaze+Bayley

Súvisiaci interpreti: Iron Maiden