Hudobné vydavateľstvá Capitol Music a Harvest Records ukončili spoluprácu s britským hudobníkom Morrisseym. Informácia o ukončení spolupráce sa objavila na jeho fanúšikovskej webstránke True To You. Na webstránke Harvest Records Morrissey zatiaľ naďalej figuruje medzi interpretmi vydavateľstva.

"Tri týždne po vydaní Morrisseyho albumu World Peace Is None Of Your Business, Capitol Records/Harvest ukončili spoluprácu s Morrisseym. Stalo sa tak na pokyn šéfa (Capitol Music, pozn. SITA) Stevea Barnetta. Morrissey tak znova hľadá vydavateľstvo," píše sa na webe True To You. Bývalý frontman kultovej anglickej kapely The Smiths podpísal zmluvu s Capitol Music a Harvest Records v januári. Išlo o kontrakt na dva albumy.

Dôvodom ukončenia spolupráce je pravdepodobne hudobníkovo vyhlásenie na True To You, v ktorom okrem iného nepriamo skritizoval prístup svojho vydavateľstva. Morrissey vo vyhlásení najprv pochválil troch fanúšikov, ktorí nakrútili vlastné videoklipy ku skladbe World Peace Is None Of Your Business a následne obvinili hudobný priemysel z klamania verejnosti.

"Tieto videá naplno vyjadrujú zámer tejto skladby a je pre mňa útechou, že existujú. Niečo podobné malo vytvoriť vydavateľstvo, ale pochopte, prosím, že hudobný priemysel sa dokáže venovať klamaniu verejnosti rovnako dobre ako politika," uviedol vo vyhlásení Morrissey. Na záver kritického textu tiež prezradil, že doposiaľ nedostal ani jedinú pozvánku od televízií, aby prišiel predstaviť svoj kontroverzný nový album, či už vo forme rozhovoru alebo vystúpenia s niektorou zo skladieb.

Zdroj: SITA (Rollingstone.com, True-to-you.net, archív)
Foto: AP Photo/Jorge Saenz

Súvisiaci interpreti: Morrissey