Jedným z vrcholov koncertnej jesene na Slovensku bude premiérové vystúpenie šarmantnej francúzskej speváčky ZAZ, ktorú právom označujú za novodobú Edith Piaf. Do Bratislavy mieri s novým albumom, v ktorom vyznáva lásku Parížu, a o jej koncert je obrovský záujem.

Jedna z najvýraznejších postáv súčasnej európskej hudby odohrá svoj prvý koncert na Slovensku už 28. novembra NTC v Bratislave. Očakávaná premiéra sa stretla s veľkým diváckym záujmom, a tak organizátori rozšírili kapacitu koncertu o ďalšiu tribúnu. "Chceme, aby si čo najviac divákov na Slovensku mohlo vychutnať výnimočný koncert výnimočnej speváčky. Vďaka časovým zmenám, ktoré nastali, sú na koncert ZAZ k dispozícií aj vstupenky na tribúnu B. O koncert je obrovský záujem a v súčasnosti máme k dispozícii posledných 500 lístkov na státie," hovorí Pavol Maruščák z usporiadateľskej agentúry Dr. Horák.

ZAZ, vlastným menom Isabelle Geffroy, si svojou hudbou získala srdcia ľudí na celom svete. V jej piesňach sa snúbi tradícia cigánskeho jazzu, francúzskeho šansónu, melodického popu, swingu, pouličného šramlu s príchuťou latino a flamenca. Len pár dní pred bratislavským koncertom (10.11.) vydá nový album Paris, ktorý poňala ako poctu mestu, do ktorého sa pred ôsmimi rokmi presťahovala. Šarmantná Francúzka ZAZ na ňom prespievala viac či menej známe skladby o Paríži z repertoáru Mauricea Chevaliera, Charlesa Aznavoura, Charlesa Treneta či Edith Piaf, ku ktorej ju často prirovnávajú.


"Keď som prišla do Paríža, povedala som si: čo všetko sa to tu hemží! V metre, na ulici, všade som fascinovane sledovala isté divadelné predstavenie spoločnosti, všetky stáročia boli zmiešané dohromady, sledovala som tú osobitú zmes pozlátok  a bojového zápalu... Zakaždým, keď sa vraciam do Paríža som ohromená krásou budov a krásou žien. Ale necítim sa byť viac odtiaľto ako z Tours, ako z hôr, ako z ostrova Yeu. Som odtiaľ, kde prežívam dôležité momenty," hovorí Isabelle.

"Parížsky" album koprodukoval legendárny Quincy Jones, ktorý je podpísaný pod najslávnejšími nahrávkami Michaela Jacksona, vrátane najpredávanejšieho albumu všetkých čias Thriller. ZAZ sa zo spolupráce s legendárnym 81-ročným trubkárom, skladateľom a producentom veľmi teší. "To, čo urobil, aby sa jazz stal opäť populárnym, je úžasná vec. Po vydaní môjho druhého albumu som snívala o spolupráci s ním. Tentoraz sme sa odvážili ho opýtať a na naše veľké prekvapenie povedal áno!" teší sa speváčka, o ktorej slávny producent povedal: "ZAZ má v hlase taký bluesový pôvod, že by ste prisahali, že prišla priamo z geta." Na novinke Paris sa okrem neho podieľali aj ďalšie zvučné mená ako napríklad žijúca ikona francúzskej hudby Charles Aznavour, jazzman John Clayton a talentovaná kanadská jazz-popová speváčka Nikki Yanofsky.


Informácie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House.

Foto: Te Yann Orhan

Súvisiaci interpreti: Zaz