Americká speváčka a skladateľka Dolly Parton sa ešte nechystá do dôchodku. Sedemdesiatjedenročná interpretka to uviedla v rozhovore pre magazín Notebook.

"Neviem, čo budem robiť. Neviem ani, čo znamená slovo dôchodok. Spravím tak jedine, ak by bol môj manžel chorý a potreboval ma mať pri sebe alebo ak by som na tom bola zle ja. Potom by som však stále písala piesne, pracovala by som na obchodných nápadoch, bola by som na telefóne, tvorila by som. Staré porekadlo hovorí - 'radšej sa zodrať, ako zhrdzavieť'. Myslím, že by som zhrdzavela dosť rýchlo, kedy som nemala čo robiť," povedala.

V rozhovore tiež prezradila, že má doma vyhradenú budovu, v ktorej si odkladá všetky darčeky od fanúšikov. "Je tam veľa úžasných vecí. Niektoré z nich sú krásne, iné nie. Ale nemám to srdce vyhodiť ich. Sú vzácne. Viem, že na všetkých - zlých aj dobrých - strávili veľa času," vyhlásila.

Dolly Parton sa na hudobnej scéne pohybuje od polovice 50. rokov minulého storočia. Je jednou z najúspešnejších country speváčok v histórii. Podľa odhadov predala približne 100 miliónov kópií albumov. Zatiaľ poslednú štúdiovku Pure & Simple vydala vlani. Parton je tiež úspešnou skladateľkou. Je autorkou viac ako 3000 piesní, a to vrátane hitov ako napríklad Jolene, Coat of Many Colors, 9 to 5, My Tennessee Mountain Home či I Will Always Love You, ktorý preslávila aj zosnulá Whitney Houston vo filme Osobný strážca (1992).

Vyskúšala si tiež filmovú kariéru. Účinkovala napríklad v snímkach Od deviatej do piatej (1980), Falošný diamant (1984), Oceľové magnólie (1989) či Frank McKlusky - likvidátor (2002). Speváčka sa 47 ráz uchádzala o Grammy, pričom osem nominácií premenila na víťazstvo. V roku 2011 jej udelili Grammy za celoživotný prínos. Na konte má tiež dve nominácie na Oscary. Krstná matka speváčky Miley Cyrus sa v roku 1966 vydala za Carla Deana.

Zdroj: SITA
Foto: Wade Payne/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Dolly Parton