Slovenský hudobník Johny Stefeček sa vlani zapísal do povedomia fanúšikov kvalitnej rockovej hudby s projektom Poetry In Telegrams, na ktorého debute spolupracoval so slávnym bubeníkom Thomasom Langom. Teraz pripravil pokračovanie, avšak s iným spoluhráčom nemenej zvučného mena.

Druhé CD originálneho rockového projektu vychádza necelý rok po pozitívne prijatom debutovom EP Songs for Desperate Lovers s Thomasom Langom (AUT/USA) na bicích. Na novinke s názvom The Phases (opäť ide o EP) sa v úlohe hosťujúceho hudobníka predstavil Paul Antonio Ortiz - známy britský multiinštrumentalista a líder kapely Chimp Spanner, o ktorom Misha Mansoor, guru djentovej scény, prehlásil: "Nevravím to o mnohých ľuďoch, ale Paul je rozhodne hudobný génius."

Za medzinárodným projektom Poetry In Telegrams stojí slovenský hudobník a textár Johny Štefeček. Pod mixáž i mastering oboch nahrávok sa podpísal nemecký gitarista a producent Roland Grapow. Základnou črtou oboch EP je minimalizmus - ide o akési krátke hudobné telegramy, pričom všetky piesne sú nahrané iba s gitarou a bicími. V minimalistickom duchu je opäť aj obálka, ktorá je dielom Pavla Trubena (Truben Studio).

Na novom EP sa okrem nových piesní nachádza aj singel Miracles, ktorý bol už aj na prvom EP a je teda akýmsi spojítkom oboch nahrávok. V lete tohto roka mal premiéru v podobe oficiálneho videoklipu.


Viac informácií nájdete na oficiálnej webovej stránke www.poetryintelegrams.com a na www.facebook.com/poetryintelegrams

Foto: artwork / Truben Studio