Slovenská skupina Aya pripravuje i tento rok koncert s názvom Rockové Vianoce. Podujatie, ktorého 20. ročník sa uskutoční 21. decembra v žilinskom Dome Kultúry, prinesie tradične množstvo rockovej hudby.

Dosiaľ na Rockových Vianociach mali možnosť vystúpiť napríklad No Name, Nocadeň, Desmod, IMT Smile, Katarína Knechtová s kapelou Peha, Vidiek, ale aj českí Premier či Buty. Tento rok dostanú priestor kapely Devenan, Korben Dallas, zahrá aj samotná Aya spolu s Tomášom Bezdedom a ich takmer každoročný koncertný súpútnik, kapela Arzén. Záver podujatia bude patriť kapele Gladiator.

Samotná Aya oslavuje v posledných mesiacoch samé jubileá. "Asi sme už naozaj starí, vlani sme oslávili 25. výročie skupiny Aya, teraz oslávime druhé desaťročie Rockových Vianoc," podotkol so smiechom gitarista kapely Mário Tománek, podľa ktorého bude pre Ayu výnimočný napokon i rok 2019. Kapela totiž plánuje vydať nový album, ktorý je už v tejto chvíli z dvoch tretín hotový. K 25. výročiu bol nakrútený dokument o skupine, ktorý odvysielala verejnoprávna televízia. 


Zdroj: SITA, Anna Olvecká
Foto: archív skupiny

Súvisiaci interpreti: Aya