Podľa aktuálnych čísiel predajnosti tretej štúdiovky speváčky Adele sa zdá, že nie je veľa ľudí, ktorí by sympatickú Britku nemali radi. Stačí však nájsť jedného z bratov Gallagherovcov, spýtať sa na aktuálnu populárnu hudbu a výsledkom bude spŕška nelichotivých slov. Naposledy si speváčku podal Noel. Ten tvrdí, že jej hudbu nemá rád a je skôr pre babičky.

Bratia Gallagharovci mali vždy na aktuálne hudobné dianie svojský názor. Najnovšie sa novinár britského denníka The Telegraph počas rozhovoru s Noelom Gallagherom, bývalým spevákom a gitaristom kapely Oasis, spýtal na globálny a ohromujúci úspech jeho krajanky. Výrečný hudobník a kontroverzná postava hudby z Britských ostrovov si opäť servítku pred ústa nedal. 

"Ak niekto chcete vedieť, čo si o Adele myslím, poviem mu to. Nechápem celý ten rozruch okolo nej. Nemám rád jej hudbu. Myslím si, že je to hudba pre babičky," povedal starší z bratov Gallagherovcov a v rámci dovetku jej tvorbu nezabudol označiť za gýč, ktorý ruinuje aktuálnu pop music. Paradoxne, keď sa denník v ankete k článku pýtal, či neprekročil Gallagher hranice, 38 percent čitateľov odpovedalo, že hudba speváčky Adele je naozaj gýčová. V ďalších výsledkoch si 35 percent myslí, že je to sympatickej Britke jedno a iba 27 percent prejavilo názor, že to britský rocker so svojim vyjadrením prehnal.

Adele, ktorej nový album si podľa štatistík United World Chart za dva týždne na celom svete kúpilo už vyše 8 miliónov ľudí, sa k jeho kritike nevyjadrila a zrejme sa tak ani nestane, keďže má úplne iné "starosti". Tvorcovia 12. série speváckej reality šou X Factor ju totiž presvedčili, aby vystúpila počas tohtotýždňového finálového večera. Produkčná spoločnosť Thames sa tak postarala o sledovanosť vo všetkých vekových vrstvách - šou si možno zapnú aj babičky, ktoré ju bežne nesledujú. A Adele si zase bude môcť získať na svoju stranu mladších poslucháčov. Okrem interpretky singla Hello totiž vystúpia aj Coldplay a One Direction.

Mimochodom, Noel je presvedčený, že by frflal menej, keby sa ho novinári pýtali na interpretov, ktorých má rád. "Je zaujímavé, že sa ma nikto nepýta na moju lásku k U2 a Coldplay, ale nech sa páči. V poslednej dobe sa ma všetci pýtajú na Adele," priznal. Ak si teda zapne X Factor, bude si môcť pozrieť svojich obľúbencov aj "popové zlo".


Bratia sa na Vianoce nestretnú

Ďalšou obľúbenou témou okolo bratov Noela a Liama je nielen ich vzťah k hudobnému mainstreamu, ale aj ich vzájomná nevraživosť. Najnovšie vysvitlo, že sa neplánujú stretnúť ani počas vianočných sviatkov. V rozhovore pre BBC Radio 2 to uviedol Noel, ktorý však verí, že v budúcnosti bude ich vzťah opäť v poriadku. "Pre ľudí je veľmi ťažké pochopiť, že pracovať 20 rokov s niekým, kto vám je veľmi blízky, je náročné. Ale nepochybujem, že jedného dňa bude zase všetko v poriadku," povedal 48-ročný hudobník, ktorý momentálne pôsobí vo formácii Noel Gallagher's High Flying Birds.

Oasis vznikli z formácie The Rain. Hrať začínali v zložení Liam Gallagher (spev a tamburína), Paul "Bonehead" Arthurs (gitara), Paul "Guigsy" McGuigan (basgitara) a Tony McCarroll (bicie, perkusie). Neskôr sa ku kapele pridal Noel Gallagher (sólová gitara, spev). Zoskupenie vydalo sedem štúdiových albumov - Definitely Maybe (1994), (What's The Story) Morning Glory? (1995), Be Here Now (1997), Standing On The Shoulder Of Giants (2000), Heathen Chemistry (2002), Don't Believe The Truth (2005) a Dig Out Your Soul (2008). Činnosť skupiny však už od začiatku sprevádzali ostré a otvorené spory medzi Noelom a Liamom, ktoré napokon v auguste 2009 viedli k jej rozpadu. Štyridsaťtriročný Liam viedol v rokoch 2009 až 2014 kapelu Beady Eye.


Autor: Marek Majzon (odsek o Vianociach: SITA)
Foto: Facebook.com/noelgallaghermusic

Súvisiaci interpreti: Adele, Noel Gallagher