Írska hardrocková kapela Thin Lizzy bude špeciálnym hosťom legendárnej skupiny Judas Priest na ich Epitaph World Tour. Spoločne vystúpia aj na bratislavskom koncerte, ktorý sa bude konať 9. mája 2012 v Incheba Expo Aréne. Kapela Thin Lizzy vznikla v roku 1969, keď sa v škole stretli bubeník Brian Downey a vokalista a basgitarista Phil Lynott, ktorý neskôr napísal väčšinu hitov.

Legendárnymi skladbami ako Whiskey in the Jar, Jailbreak, The Boys Are Back In Town, Still In Love With You, Cold Sweat, Emerald či Don't Believe A Word ovplyvnili celé generácie hudobníkov. Ich tvorba sa zaraďuje medzi hardrock či heavymetal, no je v nej cítiť rôzne štýly ako country, psychedelický rock či tradičnú írsku folkovú hudbu.

Po Lynottovej smrti v roku 1986 Thin Lizzy niekoľko ráz obmenili zostavu a v Bratislave vystúpi šestica, ktorú tvoria pôvodní členovia gitarista Scott Gorham, bubeník Brian Downey a klávesák Darren Wharton, a dopĺňajú ich gitarista Damon Johnson, basgitarista Marco Mendoza a spevák Ricky Warwick.

Thin Lizzy - Do Anything You Want To

Thin Lizzy - Emerald (live)

Thin Lizzy - Dancing in the Moonlight

Zdroj: SITA
Foto: Thinlizzy.org - Denis O'Regan

Súvisiaci interpreti: Thin Lizzy