Viac ako dva roky po vydaní úspešného albumu R.E.D. ponúkne americký spevák, skladateľ a producent Ne-Yo kolekciu nových piesní, ktorá sa na trhu objaví v polovici februára pod názvom Non-Fiction. Od tanečného štýlu sa na nej odkláňa naspäť k R&B.

Americký spevák, skladateľ, tanečník a herec Ne-Yo oznámil vydanie svojho šiesteho albumu ešte v máji minulého roka, keď predstavoval singel Money Can’t Buy, na ktorom mu sekunduje raper Jeezy. Pôvodný termín vydania vtedy určil na 30. september. Odvtedy ubehlo deväť mesiacov a medzitým pribudli ešte dva single - She Knows v spolupráci s ďalším "majstrom amerického slova" Juicy J a európskym éterom sa pomaly šplhajúci Coming With You. Teraz je všetko pripravené na to, aby album Non-Fiction mohol vyjsť už 13. februára pod značkou Universal Music.

Album bol v procese výroby s prestávkami rok a pol. Pri jeho tvorbe spevák spolupracoval s osvedčeným nórskym producentským tímom Stargate, no spolupodieľali sa na ňom aj Dr. Luke (Kelly Clarkson, Jessie J) či Cirkut (Rihanna, Katy Perry) alebo David Guetta (Black Eyed Peas, Flo-Rida). Je paradoxné, že práve posledný menovaný sa na nahrávke vyskytuje, keďže sa Ne-Yo o nej od začiatku vyjadroval ako o návrate k svojím R&B koreňom.


Autor: Marek Majzon (zdroj: Universal Music)
Foto: Universal Music

Súvisiaci interpreti: Ne-Yo