Obyvateľov a návštevníkov hlavného mesta dnes v srdci Bratislavy prekvapila nová socha. Priamo na Hlavnom námestí, teda len pár desiatok metrov od Čumila a niekdajšieho stanovišťa Paparazziho, sa totiž hrdo týči symbol hudobných cien Radio_Head Awards v nadživotnej veľkosti.

Ide o originálnu súčasť oficiálnej kampane k očakávanému odovzdávaniu cien, ktoré sa uskutoční na konci mesiaca. Postavenie sochy okamžite vzbudilo obrovský záujem a ihneď sa s ňou chceli fotiť všetci okoloidúci. Autorkou pôvodného výtvarného návrhu sošky "rádiohlavy", ktorú už od roku 2009 dostávajú všetci umelci ocenení na Radio_Head Awards, je Bety K. Majerníková. Výrobcom zväčšeniny, ktorá je umiestnená na Hlavnom námestí neďaleko fontány, je kreatívny ateliér JaOnMi CreatureS s.r.o.

Nápad vznikol z iniciatívy Sekcie marketingu a komunikácie RTVS. Centrum Bratislavy bude socha vďaka dohode s mestom, ktoré sa stalo oficiálnym partnerom Radio_Head Awards, skrášľovať do 30. marca. V tento deň sa presunie do Starej tržnice, kde bude počas slávnostného vyhlasovania víťazov súčasťou pódia. Neskôr bude vystavená v priestoroch Slovenského rozhlasu. Počínajúc týmto ročníkom sa stane stálou súčasťou odovzdávania cien Radio_Head Awards.

Prečítajte si: Nominácie na Radio_Head Awards ovládli interpreti zo Slnko Records

Už v najbližších dňoch sa fanúšikovia môžu tešiť na súťaž, ktorá bude bezprostredne súvisieť so sochou. Súťaž bude prebiehať na facebookovej stránke RTVS a tiež na fanúšikovskej stránke Radio_Head Awards.

socha Radio_Head Awards v centre Bratislavy Zdroj: RTVS"Rádiohlava" bude nepochybne obľúbenou turistickou atrakciou

K odovzdávaniu cien pribudol aj hudobný festival

Dva dni pred odovzdávaním cien v Starej Tržnici budú patriť Radio_Head Awards Festivalu, ktorý pre návštevníkov v piatok 28. marca a v sobotu 29. marca otvorí tri sály Slovenského rozhlasu. Po prvýkrát v histórii cien sa na tohtoročnom pokračovaní Radio_Head Awards podieľajú dva rozhlasové okruhy RTVS -  Rádio_FM a Rádio Devín. V koncertných sálach Slovenského rozhlasu sa bude odohrávať prehliadka toho najlepšieho z hudobnej ponuky oboch okruhov verejnoprávneho rádia.

Počas dvoch dní budú môcť návštevníci festivalu zažiť svetové hudobné premiéry, minuloročných víťazov Radio_Head Awards, ale aj hudobnú poctu Marekovi Brezovskému, či organový koncert Philipa Glassa v podaní Fera Királya. Organizátorom festivalu sú RTVS a SOZA. Vstup na koncerty bude voľný. Viac informácií o festivale

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Juraj Kadáš z RTVS.