Americký spevák Tony Bennett vystúpi na svadbe kolegyne Lady Gaga a jej snúbenca Taylora Kinneyho. 88-ročný rodák z New Yorku to prezradil v rozhovore pre denník The New York Post.

"Pozvali ma, aby som zaspieval a ja tak, samozrejme, aj urobím. Všetko, čo viem o svadbe je, ako poznám Lady Gaga, že bude nádherná," uviedol Tony Bennett, ktorý schvaľuje výber speváčkinho manžela. Ten sa venuje modelingu a je známy aj ako Kelly Severide, ktorého stvárňuje v seriáloch Chicago Fire (2012) a Chicago P.D. (2014). Okrem toho sa objavil napríklad aj v romantickej komédii Jedna za všetky (2014). "Berie si naozaj úžasného muža, veľmi talentovaného a príjemného. Je veľmi milý a myslím si, že bude mať úspech aj vo svete filmu," povedal. 28-ročná Lady Gaga sa s Kinneym zasnúbila tento rok na Valentína. Termín svadby zatiaľ neoznámili.

Prvým hitom Tonyho Bennetta, ktorý má na konte viac ako 50 štúdiových nahrávok, bola skladba Because Of You z rovnomenného debutového albumu z roku 1952. Nasledovali ďalšie úspešné piesne ako Cold, Cold Heart, Rags To Riches či Stranger in Paradise a v roku 1962 nahral jednu zo svojich najznámejších skladieb I Left My Heart In San Francisco. Jeho kariéra začala koncom 60. rokov upadať, nedarilo sa mu ani v osobnom živote, neskôr prišiel o manažéra a nemal podpísané žiadne zmluvy. V roku 1979, keď sa mu rozpadlo druhé manželstvo, takmer zomrel po predávkovaní kokaínom.

V 90. rokoch sa vrátil na scénu a následne nahral niekoľko úspešných albumov. Spevák má na konte 18 cien Grammy, pričom jednu z nich dostal za celoživotné dielo, a celosvetovo predal viac ako 50 miliónov kópií albumov. S Lady Gaga vydal vlani štúdiovku Cheek To Cheek a prekonal s ňou vlastný rekord ako najstarší interpret, ktorý dobyl americký albumový rebríček Billboard 200. Prekvapivo dobre ladiaca dvojica v decembri odštartovala spoločné turné, v rámci ktorého v júli vystúpi aj na niekoľkých európskych jazzových festivaloch. Predstavili sa spolu aj na viacerých významných podujatiach, napríklad počas tohtoročného odovzdávania cien Grammy.


Zdroj: SITA (Nme.com, archív)
Foto: Steven Klein - Interscope/Universal

Súvisiaci interpreti: Lady Gaga, Tony Bennett