Organizátori festivalu Hip Hop Žije oznámili, že hlavným headlinerom štvrtého ročníka bude americký raper Pusha T. Podujatie sa uskutoční od 1. do 3. júla na bratislavských Zlatých pieskoch.

Tridsaťosemročný Pusha T, vlastným menom Terrence Thornton, sa preslávil ako člen skupiny Clipse, ktorú okrem neho tvoril aj jeho starší brat No Malice. Na konte majú tri oficiálne vydané albumy Lord Willin' (2002), Hell Hath No Fury (2006) a Til The Casket Drops (2009).

Pusha T debutoval ako sólový interpret v marci 2011 mixtapeom Fear Of God, ktorý potom v novembri vydal s pozmeneným názvom Fear Of God II: Let Us Pray ako EP. Nasledovali kompilácia Cruel Summer (2012) labelu G.O.O.D. Music, ďalší mixtape Wrath Of Caine (2013), sólová štúdiovka My Name Is My Name (2013) a najnovšie album King Push - Darkest Before Dawn: The Prelude, ktorý vyšiel vlani v decembri.


Mesiac predtým sa stal Pusha T riaditeľom spomínaného vydavateľstva G.O.O.D. Music, ktoré založil Kanye West. S ním počas kariéry aj viackrát spolupracoval. Ďalšími známymi menami, ktoré figurujú v jeho zozname spoluprác, sú Justin Timberlake, Pharrell Williams, Tyler The Creator, Kendrick Lamar, ASAP Rocky, Rick Ross alebo Chris Brown.

Okrem neho na festivale vystúpi aj ďalší vzácny hosť zo zámoria - legendárny DJ Premier. Slovenskú a českú scénu budú zastupovať napríklad L.U.Z.A, DJ Wich, H16, Ektor, DMS, Kali & Peter Pann, Pil C, Igor Kmeťo, Zverina či Krok Spet. Mená ďalších interpretov by mali oznámiť neskôr.


Zdroj: SITA + PR Hip Hop Žije
Foto: Facebook.com/PushaT

Súvisiaci interpreti: Pusha T