Gladiatori našli "tú pravú". Pre svojich fanúšikov pripravili letné prekvapenie v podobne singla s názvom Ty si tá. Romantická pieseň je ochutnávkou z pripravovaného nového albumu, ktorý bude kapela nahrávať v lete. V článku okrem skladby nájdete aj prehľad festivalových vystúpení populárnej nitrianskej kapely.

Skupina Gladiator, ktorá vlani oslávila 20 rokov na scéne, je známa tým, že za ten čas postupne prešla od metalu, cez grunge až k melodickému pop rocku, s ktorým slávi úspechy na mainstreamovom poli. Pre svojich fanúšikov pripravila tento týždeň prekvapenie, ktoré však nie je prekvapením hudobne - skupina stavila na osvedčený recept spojenia rockových gitár a romantického textu.

"Pieseň Ty si tá je klasická gladiatorská rocková skladba. Pojednáva o vzťahu dvoch ľudí, ktorí sú si navzájom oporou a milujú sa až za hrob. Skladba má v sebe veľmi pozitívny náboj a je plná optimizmu a energie," opísal skladbu líder skupiny Miko Hladký.

Singel sa, podobne ako predošlé nahrávky Gladiatoru, nahrával a mixoval v štúdiu Exponent v Hlohovci. O hudbu sa postaral autorský tandem Georgio Babulic a Miko Hladký a s textom sa pohral nitriansky básnik, aforista a epigramatik Milan Hodál. Skladba Ty si tá je preňho textárskou premiérou v hudobnej brandži.

"Je to naša prvá spolupráca s pánom Milanom Hodálom. Jeho básne nás oslovili, lebo sú poeticky zrozumiteľné a živé. Sú písané súčasným jazykom, ktorý skladbám Gladiatoru vyhovuje. Sami sme zvedaví, kam sa naša spolupráca posunie," Prezradil bubeník Georgio Babulic.

Gladiator - Ty si tá

Leto v znamení festivalov a nahrávania

Kapela by chcela na aktuálny singel natočiť aj videoklip. Ešte predtým však novinku predstaví na letných festivaloch. "Práve pripravujeme koncertný program a snažíme sa ho postaviť tak, aby bol nový aj pre ľudí, ktorí boli na našom minuloročnom jesennom turné. Pesnička Ty si tá si v ňom určite nájde svoje miesto," prezradil Babulic koncertné plány Gladiatoru.

Okrem koncertovania na letných festivaloch budú chalani pripravovať aj skladby na nový radový album, ktorý by mal vyjsť ešte tento rok. Skupina Gladiator doteraz vydala 15 albumov. Z toho posledný 20 rokov (2011) je retrospektívnou výberovkou najväčších hitov a vyšiel spolu so spomienkovou knihou "20 rokov... ako to naozaj bolo". 

Skupinu Gladiator môžete vidieť na týchto festivaloch:

16. 6. - Senecké leto, Senec
23. 6. - Gemer Fest, Rimavská Sobota
6. 7. - Dni mesta Svidník
7. 7. - Matičné slávnosti, Martin
13. 7. - Domaša
14. 7. - Dni mesta Tisovec
14.7. 2012  Spišské trhy Spišská Nová Ves
20. 7. - Kysucký Lieskovec
21. 7. - Fun rádio Dohoda, Banská Bystrica
21. 7. - RIPfest, Veľké Ripňany
27. 7. - Ružina
28. 7. - Boje na Hrone, Starý Tekov
4. 8. - Fun rádio Dohoda, Kamenný Mlyn
10. 8. - Duchonka
11. 8. - Červeník

Informácie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House.

Foto: Igor Daniš (archív Hudba.sk)

Súvisiaci interpreti: Gladiator