Určite mal už každý z nás pocit, že sa život neposúva tým správnym smerom, a preto si ho ani nevieme naplno užívať. Speváčka Karmen Pál-Baláž tiež nie je výnimkou. Možnosť zmeny je však v našich rukách a nikdy nie je vhodnejšia chvíľa využiť to ako hneď v tento deň. Práve na to sa mladá speváčka snaží poukázať svojou doposiaľ najpozitívnejšou pesničkou.

"Posledné obdobie som v sebe cítila málo motivácie a pozitívnych myšlienok, a práve preto som sa rozhodla čo najskôr vydať túto pesničku.  Som presvedčená, že ňou naladím na správnu vlnu okrem seba aj ostatných, ktorí zažívajú podobné obdobie," hovorí Karmen úprimne o posolstve tejto novinky. Zároveň verí, že práve toto je typ pesničky, ktorá vie nakopnúť do krásneho dňa a vyčariť úsmev na tvári. "Život treba žiť naplno dnes a netreba nechávať a odkladať skutky na zajtra. Zmenu treba spraviť hneď v túto chvíľu a pohnúť sa vpred a pre mňa je V Tento Deň presne o tom," doplnila speváčka svoje pocity.

Spoluprácu rozvíja s osvedčeným tímom

Rovnako ako aj pri skladbe Dám si šancu, aj táto novinka je výsledkom vydarenej spolupráce so známymi autormi Kamilom Peterajom a Martinom Kavuličom ako aj s producentom Adamom Ilyasom Kurucom. "Ešte nedokončenú verziu textu od Kamila Peteraja sme s ním dotvárali na diaľku cez telefón, priamo z Martinovho štúdia. Zavolali sme si a behom asi tak pol hodinky sme vykomunikovali chýbajúce časti k pesničke a mohli sme sa pustiť do nahrávania. Bolo to celkom zábavné a utvrdilo ma to v tom, že všetko je možné len treba chcieť," speváčka neskrýva nadšenie pri prezrádzaní zaujímavostí z tvorivého procesu.

Ako sám autor textu Kamil Peteraj hovorí: "Nájsť pozitívny prístup k životu. Nie je to vždy ľahké, ale umenie vedieť prekonať prekážky nás robí silnejšími. V Tento Deň je vitálna a energetická skladba, do ktorej sa Karmen riadne "oprela" a myslím, že výsledok je veľmi presvedčivý.  Nestačí, ak vás povzbudzuje okolie, človek musí vedieť povzbudiť aj sám seba, naštartovať v sebe pozitívnu energiu a nebáť sa výziev, ktoré život prináša. Myslím, že Karmen zvláda skladbu skvele a ukazuje, že jej tento typ skladieb veľmi pristane."

Vyjadril sa aj autor hudby Martin Kavulič: "Pieseň V Tento Deň som zložil už pár rokov dozadu a na svojho interpreta čakala už dlhšiu dobu. Som rád, že táto pozitívna pieseň sa bude šíriť medzi ľuďmi v podaní jedinečnej interpretácie Karmen."

Kamarátka z detstva

K singlu sa aj tentokrát natočil videoklip v krásnom prostredí lesov v okolí obce Bedřichov, kde zhodou okolností speváčka natočila aj svoj prvý videoklip k debutovému singlu Anjel. Umelkyňa o lokalite natáčania presne nevedela a rovnako ani režisér Ondrej Kudyn netušil, že tu speváčka nie je prvýkrát. Pred piatimi rokmi sa totiž v tých istých lesoch triasla od zimy v bielych šatách vo fujavici a snehu. Tentokrát natáčanie klipu prebiehalo pri oveľa príjemnejších teplotách a ešte k tomu aj v milej spoločnosti dlhoročnej Karmeninej kamarátky Ester Banďošovej.

"Oslovila som svoju kamarátku Ester, keďže sa nám do klipu veľmi hodila. Potešilo ma, keď účinkovanie v mojom klipe s nadšením a bez zaváhania prijala. Spoznali sme sa ešte ako deti na tréningoch karate, kde bol trénerom práve jej otec. Dodnes si nevieme vysvetliť, prečo sme sa s Ester zo začiatku nemali veľmi radi. Možno sme kúsok pociťovali vzájomnú rivalitu, alebo ktovie," s úsmevom spomína Karmen na začiatky kamarátstva. "Našťastie to ale netrvalo dlho, a napokon sa z nás stali kamarátky na celý život," doplnila.

Zmena je v nás

V klipe hrajú hlavné role dve turistky (Karmen a Ester), ktoré sa nečakane stretnú na svojich potulkách krásnou prírodou. Kým Karmen je plná pozitivizmu a elánu, Ester je smutná a skleslá, preto nechce dať priestor neznámej osobe a novému kamarátstvu. V jednom momente sa však rozhodne urobiť zmenu, zanechať žiaľ a ľútosť za sebou, čím sa obom dievčatám rozbehne deň plný radosti, úsmevu a zážitkov, na ktorý nikdy nezabudnú. Aj napriek tomu, že sa cesty dievčat napokon rozídu, ich kamarátstvo pretrvá, ako aj Esterin nový pozitívny pohľad na svet.

"Človek niekedy môže mať pocit, že sa celý svet spolčil proti nemu a neustále mu kladie polená pod nohy. Neuvedomujeme si pritom, že môže stačiť aj malá zmena, prekonať blok v našej hlave a zrazu môže byť každý deň krajší...," ukončuje svoje myšlienky Karmen.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Karmen Pál-Baláž.