Korn aj Soulfly predstavili svoje dlho očakávané novinky. Zatiaľ z nových albumov predstavili len po jednej pesničke, takže palicu nad nimi lámať nemôžeme. Novinky ale skôr sklamali (najmä v podaní Kornu). Zostáva nám teda len čakať, čo prinesú celé albumy.


Magnet týždňa

Pozrite si vtipné video, v ktorom jeden človek prezentuje 26 rôznych metalových štýlov. Takto pokope to znie naozaj ohromujúco a obdivujem aj schopnosť autora prepojiť zdanlivo neprepojiteľné. Ktoré žánre máte najradšej vy? Osobne mi tam však chýba poctivý doom. (ak)


Šroty týždňa

Desať dlhých rokov čakáme na nový album od Korn, na ktorom sa vyskytne aj Head. A počkáme si ešte o týždeň dlhšie, pretože Paradigm Shift vyjde až 8. októbra. Aby nám nebolo ľúto, pustili do sveta aspoň prvý song z neho. Koľko to bolo radosti. A výsledok? Paškvil, ktorý si môžete pustiť cestou na dovolenku na Balatone so svojimi rodičmi! Ako sa spieva aj v pesničke, Never never (nikdy, nikdy). (pm)

Ako upútať pozornosť, keď nemáte čo povedať? Poviete nič. Axl proste dosiahol nový level. Gratulácie. (pm)

Novinky

Pre Maxa Cavaleru to bol rušný týždeň. Najprv nahrával nové vokály. Jeho manželka Gloria prezradila, že sa jedná o spoluprácu so škótskou kapelou Man Must Die. Neskôr to potvrdila aj samotná kapela.

Zároveň jeho domovská kapela Soulfly predstavila nový singel Bloodshed. Žiadne prekvapká, klasický Soulfly – politicky angažovaný, groovy, s jemnými náznakmi trashu. Pozerajte lyric video k nemu. (pm)


Na YouTube si môžete pozrieť luxusný koncert nemecko-švajčiarskej formácie The Ocean, ktorá na aktuálnom turné hrá celý novinkový album Pelagial. (ak)


Koncert, ktorý minulý rok zorganizovali Rage Against The Machine, sa v roku 2014 vráti! Na L.A.Rising si kapela aj zahrala, takže verme, že sa to zopakuje. (pm)

Vidieť dilindžer a zomrieť? Relatívna otázka, na ktorú si každý môže odpovedať inak. Určite však platí: vidieť dilindžer, štyri dni nepočuť a krívať na pravú nohu. The Dillinger Escape Plan Vám v najnovšom klipe ukážu, čo Vás čaká ôsmeho októbra, keď sa na mathcore-ových magorov pôjdete pozrieť do klubu Randal v Bratislave. (ak)


Výborná post-metalová americká banda Rosetta vydala svoj nový album The Anaesthete nezávisle na akomkoľvek vydavateľstve. Pre Vás to znamená, že si album môžete stiahnuť na bandcamp profile kapely a zaplatiť zaň sumu, ktorú si sami určíte. Choďte do toho! (ak)

Prvý singel z posledného albumu Ministry From Beer to Eternity zvaný Permawar. Menej industrial, viac metal. Každopádne si ho nemôžete nechať ujsť. (pm)


Nováčikovia Sworn In debutovali na MetalSucks svoju novú džentovinu šľahnutú metalcoreom Deadpan. Dobrá vec. Nechýba ani masívny breakdown. Stojí za vypočutie. (pm)

Slash bol na návšteve u Lemmyho z Motörhead. Vraj sa mu darí dobre a kapela už dokončuje nahrávanie nového albumu. Doktori mu však odporučili, aby prestal hrať. Je teda otázne, ako sa k tomu Lemmy postaví, a čo na to povie jeho telo. (pm)

Thrashové legendy Dark Angel sa znovu dali dokopy. Po minulotýždňovom oživení Emperor je to ďalšia dobrá novina. Hneď začali plánovať vystúpenia, pobehajú aj Európu. Či sa ukážu aj niekde v okolí zatiaľ nie je známe. (pm)

Nový Alter Bridge Addicted to Pain stojí za prd. Niežeby som čakal niečo iné. Ale musím uznať, že je omnoho lepší ako prvý album. (pm)


Haluz týždňa

Exovať 10 panákov jägermajstra čo najrýchlejšie nie je dobrý nápad. Natáčať sa pritom už vôbec nie. A použiť to ako video k singlu je proste nechutné a nekonečne trápne. Ale kto som ja, aby som to hodnotil? Pozerajte Baby Godzilla a ich Trogloraptor. (pm)


Rodinné grindcore duo Sockweb to myslí (asi) vážne. Majú nový song – Werewolf. (pm)


A ešte jeden k správnej výchove detí. Ak si dobre spomínam, tak keď som mal 11, behal som s kamarátmi za loptou. Teraz to už asi nie je cool, takže decká robia covery Children of Bodom. Ale ako!


Týždenný prehľad noviniek na hard & heavy scéne vychádza vždy v pondelok, sekundu po polnoci. Ak chcete prispieť svojimi tipmi, kontaktujte nás na adrese redakcia@hudba.sk.

Autori: Pavol Magic (pm), Adrián Kozák (ak)
Foto: www.facebook.com/korn

Súvisiaci interpreti: Korn, Soulfly