Siahnuť po notoricky známom hite veľkej hviezdy pop music, je vždy riskantné. Fanúšikovia originálu zostávajú málokedy bez výhrad. Speváčku Carmel Paradise však ani tieto riziká neodradili a v sobotu zverejnila akustickú verziu hitu Britney Spears Baby One More Time, ktorú si aj po dvadsiatich rokoch jej existencie pamätá snáď každý. Hoci len matne.

Debutový singel mladučkej začínajúcej speváčky Britney Spears, ktorý sa stal jedným z najpredávanejších singlov všetkých čias, šíril v hudobnom svete aj videoklip s nezabudnuteľnou choreografiou. Tú si pri počúvaní coveru Carmel Paradise nezatancujete. To ale pri akustickej verzii ani nemožno očakávať. Práve v tom tkvie odvaha tohto coveru. Skrotiť pôvodnú energiu, ktorá z priemernej skladby spravila celosvetový hit. Po akustických live verziách svojich vlastných singlov Selfish a Turn Me On, ktoré predstavila v úvode tohto roka, sa najnovšie Carmel Paradise rozhodla prespievať hit Baby One More Time speváčky Britney Spears. Originál kultového pop hitu vyšiel pred dvadsiatimi rokmi a do dnešného dňa má na konte takmer 500 miliónov vzhliadnutí.


Baby One More Time v akustickej úprave v podaní Carmel Paradise vychádza v sprievode autentického videoklipu v réžii Martina Mika. V piesni Carmel sprevádza na gitare hudobník Matěj Vávra. "Mám túto skladbu rada. Je to klasika, ktorú pozná každý, a napriek tomu nie je staromódna ani neznie staro. Navyše mám k tejto piesni aj osobný vzťah - keď som bola v punkovej kapele, hrávali sme na koncertoch jej punk rockovú verziu a vždy to bola najväčšia zábava z celého koncertu. Chcela som priniesť späť trošku z tej energie," prezrádza Carmel, prečo sa rozhodla prespievať práve túto skladbu.

Speváčka strávila veľkú časť leta v USA, kde okrem dovolenky tvorila nové piesne v štúdiu so svojou dvornou americkou producentkou Krysten Simone. Na jeseň pripravuje vydanie nového singla a čoskoro predstaví tiež novú hudobnú spoluprácu v ktorej spojí sily so slovenskou hip-hopovou komunitou.


Carmel Paradise je 20-ročná speváčka a skladateľka, ktorá aktuálne žije a tvorí v Bratislave. Po detstve strávenom na Slovensku sa s rodinou presťahovala do amerického Nashvillu, kde odštartovala svoju hudobnú kariéru. Experimentovala s rôznymi žánrami. Ako 15-ročná hosťovala v skladbe svojej sestry Celeste Buckingham, Gone. V šestnástich rokoch sa stala líderkou nashvillskej punk-rockovej kapely The House United. V decembri 2016 vydala debutové EP Dreamhirl. V súčasnosti dlhodobo žije a pôsobí na Slovensku a pracovne kvôli hudbe cestuje tiež do USA.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Adriána Čahojová. Text správy sme upravili.