Marek Ztracený prekvapil fanúšikov veľkolepým návratom. Po šestnástich mesiacoch predstavil novú pieseň Ta bílá ti sluší so svadobnou tematikou. Zároveň sprístupnil informácie o budúcoročnom turné po 2-ročnej koncertnej pauze.

Najzásadnejšou správou, ktorá v týchto dňoch hýbe českou mediálnou a hudobnou scénou, je návrat Mareka Ztraceného. Obľúbený spevák vyvolal nadšenie u fanúšikov oznámením, že sa po dvoch rokoch koncertnej pauzy vráti na pódiá v rámci budúcoročného Zpátky tour na 20 špeciálnych koncertoch po celej Českej republike.

Okrem toho predstavuje novú energickú pieseň a videoklip Ta bílá ti sluší. "Je to pieseň, ktorú som zložil hneď na začiatku tej koncertnej pauzy. Asi dva týždne po Edene. Nikdy nejdem k pianu s tým, že zložím pieseň o nejakej konkrétnej téme. Vtedy som si sadol a po chvíli som zistil, že som na svadbe a že tá téma je vlastne veľmi zaujímavá a široká, a mám s ňou nedávnu skúsenosť. Bolo to vlastne mesiac od našej tajnej svadby, a bez toho, aby som to plánoval, vznikla v priebehu chvíle táto pieseň," upresňuje pozadie vzniku novinky Marek.

"Tento deň raz prežije takmer každý. Jasné, môžete povedať, že niektorí nikdy, ale nezabúdajte, že niektorí aj viackrát, takže sa to vyrovnáva. Možno spievam práve o vašich pocitoch. Snáď sa pieseň bude páčiť a nemôžem sa dočkať, keď ju fanúšikom zaspievam budúci rok na Zpátky Tour naživo," dopĺňa.

Nový singel Ta bílá ti sluší vznikol v hudobnej produkcii Dalibora Cidlinského jr. Výpravný videoklip natočil Ondřej Urbanec a zahrali si v ňom tiež členovia Ztracenej rodiny, teda fanúšikovia Mareka Ztraceného. Marek predstavil minulý týždeň tiež novú webstránku www.marekztraceny.cz i svoje nové logo, ktoré ho bude sprevádzať ďalšou etapou jeho hudobnej kariéry.

Ako Marek Ztracený informoval na sociálnych sieťach po spustení predpredaja, len za prvé 2 hodiny sa predalo 70 000 vstupeniek. Pre fanúšikov na Slovensku Marek Ztracený pridal jeden termín navyše v Mikulove, ktoré je v rámci turné jednou z najbližších zastávok pri našich hraniciach.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Adriána Nievelt z vydavateľstva Supraphon.