Slovenská kapela Smola a Hrušky prichádza s novým singlom Segedín, na ktorom spolupracovali so speváčkou a influencerkou známou pod menom Nasratá žena. Je to ich druhá spolupráca a po pesničke Otužujem, prichádza Segedín s rovnakou dávkou humoru, nadhľadu i originálnej hudby, kde si kapela dovolila pritvrdiť.

Diana Hokšová, vystupujúca ako Nasratá žena, o spolupráci povedala: "Keď sa mi nedávno ozval Spoko a povedal mi, že má nápad na niečo vtipné, okamžite som povedala áno bez toho, aby som tušila, o čo ide. Chalani sú pre mňa zárukou skvelej hudby, pričom milujem tvoriť odviazané skladby, ktoré lámu hranice. Aj keď, paradoxne, nejem mäso, vyznávať lásku segedínu mi prišlo bizarné a vtipné zároveň, o to viac ma skladba rozosmieva. Veď som jedna kvalitná knedľa!"

"Som veľmi vďačná za to, že keď má Spoko nápad na niečo odľahčenejšie, neváha zdvihnúť telefón a zavolať práve mne, pričom milujem aj posúvanie hraníc v štýle hudby. Chutný segedín zaplní bruchá a verím, že ten náš hudobný si tiež rýchlo obľúbite a budete púšťať spolu s klipom na každej skvelej párty," dodáva.

"Nápad na skladbu Segedín som dostal pred rokom počas obeda pri vychutnávaní segedínskeho gulášika s piatimi knedľami. Uvedomil som si, že tento jedinečný pokrm je tak geniálny, že je priam až neúctivé, aby nemal svoju pieseň či ódu. Len čo som dojedol, začal som písať text. Už od začiatku mi napadlo, že to bude duet, keďže segedín je nerozlučne spojený aj s knedľou," začína svoje rozprávanie o novom songu Spoko Kramár.

"Po krátkom premýšľaní som sa ozval Diane, ktorá okrem toho, že je výborná speváčka, je za každú srandu a ešte si ju pritom vie spraviť aj zo samej seba, veď povedzte, ktorá speváčka by chcela byť za knedľu. Spolupráca sa myslím vydarila a to nie je ešte všetko. Už teraz môžem prezradiť, že Segedín bude mať pokračovanie a naši fanúšikovia sa môžu tešiť na ďalšiu novinku s názvom Knedľa. Obe skladby sú predzvesťou pripravovaného nového albumu, ktorý by mal vyjsť budúci rok."

O kameru, strih a réžiu klipu sa postaral Mário Puzder, s ktorým kapela už natočila klipy na úspešné hity ako Štestíčko, Český turista v Tatrách či Na ceste za inou. Nová skladba Segedín sa nahrávala v spolupráci s Pavlom Fecíkom v štúdiu PF recording a bude čoskoro dostupná na všetkých digitálnych platformách.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Martin Hlavatý, PR manažér Smola a Hrušky.